Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dva osam

Uzbudljiv studeni na Jabukovcu uz dva jaka koncerta i drum'n'bass zvijezdu iz Srbije

Zagreb: Otvorenje kluba Dva Osam u prostoru nekadašnje Jabuke
Marin Tironi/PIXSELL
14.11.2023.
u 16:47

U subotu će nekadašnje jabučare rasplesati DJ Tomy Phantasma, a petak, 24. studenog donosi DROP party u kojem nastupaju Rahmanee, Nobru, Richo, Pfila & DROP residents te koncert Underdogs, Shell i Problem u subotu, 25. studenog

Do kraja studenog još mnogo raznovrsnih događanja i zabava na Jabukovcu je pripremio Klub Dva osam. Na dva jaka koncerta, u četvrtak i u subotu 25. studenog zasvirat će još ukupno pet bendova koji će u klub na Jabukovcu donijeti zvukove u rasponu od shoegazea, dreampopa do stoner rocka, post-hardcorea i sludgea.

Pred zagrebačku publiku u četvrtak se vraća Embassy 516. Bit će im to prvi koncert u sklopu promocije trećeg studijskog albuma "Trans". Bend i dalje njeguje svoj prepoznatljivi shoegaze / dreampop / post-metal zvuk. Neon Iglu je post-rock kvartet iz Varaždina. Zajednička ljubav prema glazbi spojila je u jesen 2019. godine Igora Maleša (gitara), Luku Kekeza (bubnjevi), Sinišu Sovića (gitara) i Sinišu Kolarića (bas, glas) koji su odmah prionuli radu na svom glazbenom izričaju i komponiranju.

U subotu, 25. studenog na Jabukovcu sviraju Underdogs, talijanski stoner bend sa skoro dvadesetogodišnjom karijerom iza sebe, tri albuma i četvrtim u najavi. Iza sebe imaju vrlo uspješne turneje s Colour Haze, The Answer, Brant Bjorkom, Karma to Burn, Nebula i Nick Oliverijem. U Zagreb dolaze prvi puta, a podršku će im pružiti dva mlada zagrebačka benda. Shell je zagrebački trio koji je od 2019. godine nakupio dosta nastupa. U procesu su objavljivanja prvog EP-a. Sviraju je mješavinu post-hardcorea, sludgea, post-rocka gdje su tvrdi riffovi i dinamika uvijek u prvom planu. Problem je alternativni power trio osnovan početkom 2022. u Zagrebu. U nastojanju da sviraju glazbu kakvu bi sami željeli slušati, bend je bučno melodiozan, ritmički postojan i nepredvidljivo raznovrstan.

Očekuje nas i strano DJ gostovanje u sklopu DROP partyja koji će dovesti drum'n'bass zvijezdu iz Srbije Rahmaneeja. Ostali partiji i slušaonice domaćih DJ-a itekako su poznati na zagrebačkoj sceni i ne treba ih dodatno objašnjavati.

Drugi dio studenog s programima starta u četvrtak, 16. 11., koncertom Embassy 516 i Neon Iglu, nastavlja u petak, Sicko Disko partyjem koji vode Marmat & Freez, dok je u subotu na programu legendarni Dark Side by Tomi Phantasma. Posljednji vikend u studenom u petak, 24.11. donosi DROP party u kojem nastupaju Rahmanee, Nobru, Richo, Pfila & DROP residents, te koncert Underdogs, Shell i Problem u subotu, 25. 11. A mjesec završavamo filmskom večeri na Jabukovcu, u četvrtak, 30. studenog. 

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
18:02 14.11.2023.

od kad nema Jabuke,ovaj klub nije vrijedan spomena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije