Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon obnove

Uz twist otvoren ušminkani Pepermint, klub u središtu Zagreba

'31.08.2011., Zagreb - Preuredjenje kluba Pepermint .   Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
1/6
02.09.2011.
u 10:00

Pop-art na zidovima, zebraste fotelje, tapete iz 60-ih i 70-ih

Dok mi bojimo zidove, vi se još malo odmarajte... poručili su sredinom kolovoza svojim fanovima iz kluba Pepermint preko Facebook grupe, no brojni zagrebački partijaneri jedva su dočekali ponovno otvaranje sezone zabave u tom trendi noćnom klubu.

Zatvorena vrata u drugoj polovici kolovoza lomila su srca i redovitim zagrebačkim turistima: "God damn it Pepermint! Just what the hell am I supposed to do tonight, Wednesday, in Zagrizzle? Please re-open soon!" (Kvragu, Pepermint! Što bih ja večeras, u srijedu u Zagrebu, trebao raditi? Molim vas, otvorite ponovno!), u šali je proteklog tjedna zavapio jedan razočarani fan. Pomiren s "tužnom sudbinom", večer je, dodao je, proveo pijuckajući piće na terasi hotela...

Pepermint je svoja vrata ponovno otvorio protekle srijede, zadnjeg dana u kolovozu, osvježen i preuređen... Kako je objasnio vlasnik Tomo Ricov, renoviranje je bilo – nužno.

Raznolik namještaj

– Nakon samo sedam-osam mjeseci poslovanja klub je izgledao kao da su ga pregazili – nasmijao se Ricov te dodao da su se jednog jutra "drapali od smijeha" shvativši da je netko, vjerojatno na partyju, ukrao sliku.

– Ostao je samo okvir – pokazuje Ricov.

Pod dnevnim su svjetlom lakše uočljivi i detalji uređenja interijera, kojih u Pepermintu ne nedostaje. Retro "štih" proteže se na obje etaže ovog prostora u staroj zagrebačkoj zgradi u centru grada, a kao glavni elementi tu su originalna drvena građa obojena u rustikalno bijelu i tapete s tipičnim uzorkom 60-ih i 70-ih.

Namještaj nigdje nije jednak, na katu se u jednom prostoru nalaze i retro crveni stolci i velike fotelje ukrašene uzorkom zebre, kao i veliki zeleni trosjed te "crvena soba"...

Stolovi u prizemlju kluba nastali su pak slučajno.

– Tijekom radova stajale su neke daske pa mi je palo na pamet da bismo umjesto tipičnih barskih stolova mogli postaviti drvene 'kutije' – opisuje vlasnik kluba.

Efektno izgleda i zidna pop-art slika iznad jednog od triju šankova, kao i sasvim originalna – vrata toaleta. Nema zabune, muškarci ulaze kroz "Steva McQueena", a žene kroz "Jane Fondu".

A u noći kad je preuređen i osvježen Pepermint napokon otvorio svoja željezna "brodska" vrata, plesalo se na twist, uživalo uz retro glazbu i styling, treskanje u stilu Elvisa, šarmiranju u stilu Jamesa Deana, zavođenju u stilu Barbarelle...

– Kako dobro pleše... – komentirala je jedna mlada žena gledajući u drugu koja je raspalila plesni podij.

Uska traper suknja, kratka nabrana majica otvorenih leđa i nesputani twist osvojili su 27-godišnju Štefaniju.

– Atmosfera u Pepermintu uvijek je opuštena, lako se sprijateljiš s bilo kime. Pa čak i s Englezima! Oni su super, već smo se nekoliko puta skompali sa skupinom engleskih turista, uvijek neka druga ekipa, mislim da dolaze ovamo slaviti momačku večer. Zabavni su, ma šašavi – prepričava.

Sviđa joj se, naglašava, i što te u ovom klubu, za razliku od tipičnih zagrebačkih klubova, nitko na ulasku ne odmjerava.

– Ne skeniraju te pogledom, ne podsmjehuju ti se... – kazala je Štefanija, a onda je, vjerojatno izgubivši strpljenje, neki mlađi muškarac pun samopouzdanja "uletio" i odveo našu sugovornicu na ples.

"Jesi li za ples?"

Naime, nepisano je pravilo u Pepermintu da nitko ne odbija poziv za čagu. Izmotavanja u stilu "joj, ja ti ne znam plesati" ili "nisi moj tip" ovdje ne prolaze.

Upravo je zajamčeno dobra plesna atmosfera ono što u Pepermint redovito privlači 27-godišnju Dianu.

– Obožavam mjesta gdje se može plesati, a ne samo stajati ili sjediti kao u kafićima, a ovdje se može upravo to. Rijetko iz tog kluba izađem prije ranih jutarnjih sati – kazala je Diana, gibajući se uz evergreene rock glazbe, osobito na neodoljivi ritam Chucka Berryja.

– Odličan je prostor, a glazba je uvijek super, piće nije preskupo... U zraku se osjeća pozitiva, dolaze moderni ljudi, podsjeća me na londonske i berlinske klubove – utvrdila je partijanerica.

Ili, kako su to utvrdili mnogi s kojima smo poskakujući u ritmu glazbe pokušavali voditi ozbiljan razgovor, Pepermint je, zaključujemo, postao trendovsko mjesto u gradu.

– Nisam se nadao tolikoj posjećenosti – iznenađen je i vlasnik Ricov.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar Kairosa
Kairosa
14:46 03.09.2011.

A zašto ti ne otvoriš tvornicu? nađeš neku napuštenu,obnoviš je i proizvodiš nešto.Za tvornicu gluposti bar ne treba objekt

DU
Deleted user
16:56 03.09.2011.

03.09.2011. u 14:46h Kairosa je napisao/la: A zašto ti ne otvoriš tvornicu? ------------------------------- Ja sam radnička klasa, radio sam u rudniku mrkog ugljena 15 godina pa u rudniku boksita 17 godina, 4 puta sam bio udarnik. Sad sam star i nije na meni da otvaram tvornice. Ne možeš ti to shvatiti, otiđi u klub Pepermint da odmoriš mozak od naprezanja.

DU
Deleted user
09:25 03.09.2011.

Otvarajte tvornice a ne kafane, radna mjesta za trudbenike i avangardu radničke klase, nema veće radosti kad trudbenik radi u svojoj tvornici, radnom mjestu i doprinosi svome blagostanju, zdravlju i kolektivnoj sreći. Dajte ljudima sistem veselja i stvaranja. A vamaa su samo kafane u glavi, sjediti ležati i zgubidaniti, da vam život prođe u glupostima i da ništa ne stvarate, zato i jeste zaostali, samo se vi smucajte po kafanama, i neka su vam uzori oni reality isprani mozgovi i robovi imperijalističkog kapitalizma... zgubidani jedni, dok ispijate pića tresući glavama uz nešto kao liberalno, nešto kao urbano i jadikujući kako je teško u životu. Zatvorite kafančuge i otvorite tvornice, neka se opet dime dimnjaci neka se kopaju rudnici ugljena, boksita, zlata... neka mladi uživaju u prirodi pucajući od zdravlja na radnim akcijama... samo znate otvarati šoping centre i KAFANČUGE!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije