Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi u gradu

Uz gradsko groblje gradi se park za pse, za nesmetanu šetnju i igru

park za pse
Foto: VGDanas
24.03.2015.
u 15:27

Tijekom posljednjih godina bilo je puno zahtjeva građana te se čak potpisivala peticija za uređenje takve površine

Na livadi uz gradsko groblje u Velikoj Gorici, u ulici Jurja Dobrile, u petak je počela gradnja prvog parka za pse u tom gradu.

Radovi su krenuli postavljanjem temelja za žičanu ogradu s dva ulaza, a već krajem sljedećeg tjedna na prostoru duž groblja prostor parka za pse trebao bi biti u funkciji. Kroz desetak dana postavit će se ograda, stalak za vrećice, pojilice za pse, a u drugoj fazi, kažu iz Ureda gradonačelnika, očekuje se uređenje staza.

– Velika Gorica kao veliki grad ima puno vlasnika pasa. Osim ovog u ulici Jurja Dobrile, u sljedećim godinama izgradit će se još njih nekoliko – rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Tijekom posljednjih nekoliko godina bilo je puno zahtjeva građana te se čak potpisivala i peticija. Vlasnici pasa okupili su se i na Facebook stranici "Peticija za pseći park u VG", a prikupljali su potpise za peticiju kako bi osigurali mjesto gdje će biti omogućeno nesmetano igranje, šetanje i istrčavanje pasa.

– U Velikoj Gorici registrirano je oko 6500 pasa, dok je u Hrvatskoj registrirano oko 330.000 pasa. Broj stanovnika Hrvatske iznosi 4,290.612 što znači da svaki 13. stanovnik ima psa. Velika Gorica s okolnim mjestima ima oko 63.000 stanovnika, što znači da svaki deseti stanovnik posjeduje psa – pisali su u peticiji još 2012. godine. Grad Velika Gorica već je više godina zaredom proglašena najuređenijim gradom u Hrvatskoj, a ovakav projekt, kazali su, podignut će grad na razinu modernih zapadnoeuropskih gradova.

Komentara 3

SK
skladište
08:16 25.03.2015.

Hoće li vlasnici skupljati pseći izmet ili............?

SE
senior
09:16 25.03.2015.

Takav ograđeni park za pse imamo u Zagrebu, u Stenjevcu između Bolnničke ul. Gospodske ul, i ul. Side Košutić. Naši vrli susjedi vlasnici pasa ga u principu ne koriste. Draže im je ranije ujutro izvesti svoje ljubimce u cebtralni dio parka namjenjen djeci. Tu njihovi dražesni ljubimci na njihovu neizmjernu radost uredno zapišaju tobogane, klacjalicu, ljuljačke i ostale sprave namjenjene igri djece. Usput cijeli park je uredno ukrašen psećim drekecima što se posebno vidi kada ima snijega. Ljubitelji pasa ili većina njih pseće drekece kupe u principu samo ako ih netko gleda. "Ljubitelji" pasa ili većina njih su mrzitelji ljudi ili bar ljudskog podmlatka kojem su igrališta u parku namjenjena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije