Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novosti

Uz 185. samoborski fašnik održat će se i Bitka kod Samobora

fašnik
Slavko Midžor/PIXSELL
08.01.2011.
u 08:00

Mjesni odbori sudjelovat će na Samoborskom fašniku i ove godine, a zasad ih se prijavilo 12

Samoborski fašnik, 185. po redu, ove godine traje od 26. veljače do 8. ožujka. Novost je da će se prvi put u sklopu fašnika održati i Bitka kod Samobora, točnije 6. ožujka. Iz Turističke zajednice kažu da se tako slučajno poklopilo jer se termin fašnika određuje po Pepelnici, a prva bitka zbila se 1. ožujka 1441. godine. No, kad 1. ožujka pada na dan u tjednu onda se bitka uvijek održava sljedeće nedjelje, pa je tako i ove godine. Mjesni odbori sudjelovat će na fašniku i ove godine, zasad ih se prijavilo 12, no to nije konačna brojka. Sve detaljnije informacije znat će se nakon tiskovne konferencije koja je potkraj siječnja, obavještavaju iz TZ Samobor.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije