Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaljubljeni

Ususret Valentinovu - ljubav cvjeta u zagrebačkom ZOO vrtu

životinje, zoo (1)
Foto: zagrebački Zoo
1/6
12.02.2012.
u 13:40

Par krokodila uskoro će proslaviti srebrni pir što ih je svrstalo u najdugovječniji životinjski par u maksimirskom zološkom vrtu.

U Zoološkom vrtu grada Zagreba cvjeta ljubav.

Par krokodila uskoro će proslaviti srebrni pir odnosno 25 godina zajedničkog života što ih je svrstalo u najdugovječniji životinjski par  u maksimirskom zološkom vrtu. Djelatnici ZOO-a u šali znaju reći da djeluju poput staroga bračnog para. Ne pretjeruju s interakcijom, a zadovoljstvo im pričinja već kad su jedno uz drugo.

No, među tapirima se ljubav tek rasplamsava. Tapiri Robi i Amida se ponašaju poput tinejdžera. Obuzela ih je prva ljubav, otkrivaju iz zagrebačkog zološkog vrta.

U stabilnim su vezama europski smeđi medvjedi Goran i Eta, leopardi Anjun i Lira, morski lavovi Zagi i Edith, vidre Lunjo i Maza te crvene pande Jorrit i Amelie. Te čudesne životinje koje posljednjih godina posjetitelje Zoološkog vrta razveseljavaju i prekrasnim mladuncima, ljubav iskazuju na jedinstven način.

- Crvene pande međusobno ližu jedna drugoj njuškicu. Prizor je to koji sliči ljubljenju, pojašnjava Tomislav Krizmanić, edukator u Zoološkom vrtu grada Zagreba.

Da Amor živi u Maksimiru, potvrđuje i šest divljih sivih čaplji. Naime, doživotno vjerne svojim partnerima, sive čaplje se gnijezde zimi u Zoološkom vrtu grada Zagreba. Njihov bi podmladak iz tri maksimirska gnijezda mogao izviriti već za dva, tri mjeseca, prognozira Krizmanić.

Kako bi se ljubavna priča ispisana među stanarima u Maksimiru širila i dalje, uprava zagrebačkog zološkog vrta poziva sve ljubitelje životinja, da u paru posjete ZOO na Valentinovo, te će na Dan zaljubljenih platiti samo jednu ulaznicu.

 

Komentara 4

SA
sarkazam
15:51 12.02.2012.

ajoj, kako lijepo :))

OB
-obrisani-
15:00 12.02.2012.

lijep članak!

GR
grm
15:58 12.02.2012.

Dali krokodili stvarno ovako izgledaju??????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije