Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad odbio Mrežu

Ustavni sud provjerava ukidanje pet zagrebačkih bolnica

'unutrasnja...Zagreb...23.10.2009.    Varsavska 3, Ustavni sud, javna rasprava o kriznom porezu, harac, Nevenka Sernhorst, Jasna Omejec predsjednica Ustavnog suda i Mario Jelusic,   Photo: Goran Stanz
'Goran Stanzl/VLM'
Autor
Sonja Hoffman
30.10.2010.
u 09:15

Donošenjem Mreže pod krinkom ušteda Milinović se umiješao u vlasnička prava Grada – objasnio je predsjednik Skupštine B. Šprem.

Nakon što je prije mjesec dana Gradska skupština odbila svojih pet bolnica pripojiti Milinovićevoj mreži ušteda i podnijela zahtjev za ocjenu suglasnosti Zakona o zdravstvenoj zaštiti s Ustavom RH, jučer je stiglo i rješenje suda o pokretanju postupka. Ustavni sud je nakon rasprave zaključio da se zahtjevom Skupštine otvaraju pitanja koja zahtijevaju podrobno ispitivanje, analizu i pribavljanje stručnih očitovanja.

Ustavni sud u ovom se rješenju ograničava na utvrđenje da osporeni članak 37. stavak 2. Zakona o zdravstvenoj zaštiti otvara sumnju u suglasnost s Ustavom – stoji u rješenju Ustavnog suda.

– Donošenjem Mreže pod krinkom ušteda za koje nisu provedene potrebne analize Milinović je pokušao ugasiti pet zagrebačkih bolnica i umiješao se u vlasnička prava Grada – objasnio je prije podnošenja zahtjeva Ustavnom sudu predsjednik Skupštine B. Šprem.

Komentara 46

OB
-obrisani-
17:18 30.10.2010.

Za nas (vlada RH ) dovoljne su 2 bolnice,a ostale moramo ukinuti radi štednje A.H.

OB
-obrisani-
09:22 30.10.2010.

Hoće li se Ustavni sud preko ovog benignog slučaja pokušati iskupiti podilaženjem javnosti - budući da su u ranijim slučajevima podilazili Šeksu? Hoće li, temeljem članka 129, biti zabranjeno komentiranje svima onima koji komentiraju na način da se ne slažuu ( ali poštuju) odluke Ustavnog suda?

OB
-obrisani-
14:51 30.10.2010.

e svaka podrška ustavnome sudu a vi stoko iz rijeke si doma širite demagogiju a sdp iz zagreba bolje da šuti niste sposobni voditi mjesnu zajednicu a kamoli grad koji nosi 40% hrvatske ekonomije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije