Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Uskoro gliserom po Savi, vožnja buggyjima i let zmajem...

Nekadašnji pripadnici posebnih postrojbi MORH-a donose cijeli paket adrenalinskih sadržaja na Savu nakon prikupljenih pozitivnih iskustava s Jadrana
10. kolovoza 2012. u 08:00 0 komentara 24 prikaza
nemo-adria (1)
Foto: Nemo-adria
Pogledajte galeriju 1/4

Slabo zanimanje Zagrepčana za provođenje vremena na rijeci Savi trebao bi iz temelja preokrenuti projekt Nemo-Adrenalina koji će uključivati panoramske vožnje gliserom, ture buggyjima i ATV-vozilima za djecu i odrasle, kao i panoramske letove helikopterima te motornim zmajevima.

Sve pustolovine događat će se između dva mosta preko rijeke Save na travnjacima od obale do nasipa, a prve adrenalinske ture pokreću bivši pripadnici vojnih postrojbi za posebne namjene, danas ronioci Grada Zagreba i Crvenog križa, s ciljem oživljavanja pustolovnih sadržaja, ali i života na rijeci u glavnom hrvatskom gradu. S ovim aktivnostima kreće se u proljeće iduće godine, najavljuju.

Iskustva s Jadrana prenose na Savu

– Projekt je star dvije godine, a zeleno svjetlo dobit ćemo i od Lučke kapetanije Sisak koja ima ingerenciju nad plovidbom Savom, a usto je pokazala veliki interes za ovaj projekt – opisuje Rene Cipovec, bivši specijalac, sada suvlasnik tvrtke Nemo-Adria, nositelja projekta.

Prostorom uz rijeku Savu upravljaju Hrvatske vode, a slijedi ishođenje sve potrebne papirologije kako bi u sadržajima ambiciozno zamišljenog projekta bivših komandosa Zagrepčani mogli uživati čim prije.

– Svu opremu za ovu adrenalinsku ponudu već imamo, pa čak i helikopter za panoramske letove. Već godinama radimo projekte pustolovnog turizma na Jadranu: od Crikvenice do Brača, kao i u Termama Tuhelj, na Plešivici, pa je vrijeme i da nešto konačno napravimu i u svom gradu – ocjenjuje Cipovec.

Program i za djecu i za odrasle

Program je podijeljen u dvije sadržajne cjeline – adrenalinski paketi za djecu koji uključuju dječje ATV i buggy ture uz rijeku Savu, kao i dječje rimske igraonice u kojima će raditi bivši specijalci u odorama drevnog carstva.

– Odraslima ćemo ponuditi vožnju kajakom, letenje motornim zmajem, ali i tandemske skokove padobranom – izdvaja iz bogate adrenalinske ponude voditelj projekta najavljujući “oživljavanje” Save i pokretanjem škole sportskog ronjenja.

Uvertira je u sve ove ambiciozne planove koji će dovesti mnoge stanovnike glavnog hrvatskog grada na zaboravljene obale Save i noćno ronjenje u bazenu na Jelačićevu trgu koje će bivši specijalci organizirati 10. i 11. rujna kako bi prikupili novac za djecu bez primjerene roditeljske skrbi.

ccc
Pogledajte kako smo našu pobjednicu uz CCC Shoes and Bags brend pretvorili u trendi mamu

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.