Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Uredili okoliš i dvorišta vrtića i škola, asfaltirali Lozovačku cestu

Radovi na kanalizaciji i vodovodu redovito se odgađaju, a čekaju i nadstrešnice za autobuse
08. rujna 2015. u 11:00 0 komentara 209 prikaza
29.01.2015., Zagreb - Skolska zgrada ulici Gjure Prejca, u kojoj rade cetiri srednje skole, Prehranbeno - tehnoloska, Veterinarska, Poljoprivredna i XII gimnazija. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Dječja igrališta, ograde oko vrtića, uređenje šetnica, postavljanje klupa, uljepšavanje okoliša škola te asfaltiranje cesta.

Time se, objasnio je predsjednik gradske četvrti Gornja Dubrava dr.sc. Miroslav Miličević, četvrt bavila od održavanja Večernjakove tribine u siječnju ove godine. Ispunili su, tako, i obećanja dana svojim sugrađanima upravo na tribini, pa je asfaltirana Lozovačka cesta, postavljena ograda oko vrtića u Studentskom gradu, a uređeno je i dvorište OŠ A. Mihanovića u Dupcu.

– Ovdje je problem bila i atletska staza, koju smo obnovili, ali i produžili. Također, postavili smo stolove za stolni tenis, a teren za odbojku na pijesku prilagodili kako bi odgovarao profesionalnim standardima – objasnio je Miroslav Miličević te dodao kako je uređeno i igralište vrtića u Novoselcu. Okoliš ostalih vrtića i škola također je dotjeran pa su ispred OŠ A. Starčevića postavljene nove betonske kockice te deset novih klupa.

– Plan malih komunalnih akcija nešto je čega se obvezno držimo i sve iz njega nastojimo ispuniti. Mi bismo i više, ali neke stvari jednostavno nisu na nama – ispričao je predsjednik gradske četvrti koja je odvojila 200.000 za postavljanje ograde i oko ŠRC-a Grana Klaka, čija se obnova čeka već godinama. Taj zahvat, međutim, kaže Miličević, na Gradu je. U sklopu kapitalnih ulaganja u objekte društvene djelatnosti, govori predsjednik četvrti, osigurana su sredstva za izradu projektne dokumentacije, sanaciju i adaptaciju postojećih objekata.

– Trebalo bi postaviti i novu umjetnu travu, s obzirom na to da je Grana Klaka veće sportsko središte kojem gravitiraju i Donja i Gornja Dubrava – rekao je Miličević, koji, baš poput svojih kolega, najviše problema ima s vodovodom i odvodnjom u svojem kvartu. Kako kaže, radovi na kanalizaciji i vodovodima redovito se odgađaju, a iz Vodoopskrbe i odvodnje tek su ove godine počeli dobivati konkretnije odgovore na svoje upite. Zasad se neće uređivati ni Trg 145. brigade Hrvatske vojske, s obzirom na to da predviđa i izgradnju podzemnih garaža.

– Za to još čekamo donošenje Generalnog urbanističkog plana – rekao je Miličević te dodao kako, od traženog s tribine, nisu postavljene nadstrešnice za autobuse, što nije u nadležnosti četvrti, nego Grada.

Uskoro vrtić u Čučerju, a XII. gimnaziji vlastiti prostori

Novi vrtić u Čučerju i zgrada za XII. gimnaziju još će morati pričekati. Kako je objasnio predsjednik GČ Gornja Dubrava Miroslav Miličević, za dječji vrtić u tijeku je izrada glavnog projekta kako bi se ishodila građevinska dozvola, dok je izgradnja gimnazije u fazi ishođenja lokacijske dozvole. Podsjetimo, nova zgrada gimnazije trebala bi biti na livadi pored Jadran filma te se na taj način konačno premjestiti iz zgrade u kojoj su, uz nju, smještene još i Prehrambeno-tehnološka škola, Veterinarska te Poljoprivredna škola Zagreb.

– Jedna je to od rijetkih gimnazija u Hrvatskoj koja je smještena sa strukovnim školama pa mnogi roditelji, iako je XII. gimnazija vrlo dobra, svoju djecu odlučuju upisati, primjerice, u Sesvete, gdje je jedna škola u jednoj zgradi – rekao je Miličević.

Isprobajte
Nutricionistica otkrila neobičan sastojak uz koji pečeni krumpir uvijek ispadne hrskav i ukusan
AUTOFLOTA
Jednostavno do vozila
Poslovni najam: Prava ušteda kod nabave vozila, a evo i zašto
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.