Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska inventura

Uređene četiri staze, nogostup u dvije ulice i igralište u Odakovoj

21.11.2014.
u 12:30

U Trešnjevki - jug pokrenuli su i inicijativu za gradnju doma umirovljenika u Jarnovićevoj ulici

Pet milijuna kuna iznos je koji će u sljedećoj godini iz gradske blagajne biti potrošen za projektnu dokumentaciju i rješavanje imovinskopravnih odnosa Osnovne škole Horvati. Spomenuti iznos najveće je kapitalno ulaganje u gradsku četvrt Trešnjevka-jug u sljedećoj godini, a sva ostala manja ulaganja, čiji se plan tek izrađuje, financirat će se iz Plana malih komunalnih akcija.

Njihova provedba u spomenutoj gradskoj četvrti ide sporije – od održane Večernjakove kvartovske tribine prije dva mjeseca na području četvrti uređen je nogostup na samo dvije lokacije, sanirane su četiri staze i javna rasvjeta na dječjem igralištu na adresi Lipanjska-Ožujska.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Saša Molan kaže da je razlog tome što je velik dio radova na području Trešnjevke-jug odrađen tijekom ljetnih mjeseci, no na samoj tribini građani su predložili i prijavili akcije i probleme za koje su dobili obećanje da će biti uvršteni i, koliko to financijske mogućnosti dopuštaju, realizirani u Planu malih komunalnih akcija.

– Obnova parka i igrališta u bloku Macanovića, Prosenika i Pušteka u mjesnom odboru Gajevo te obnova dječjeg igrališta u Odakovoj ulici u Prečkom veći su projekti realizirani ove godine– rekao je predsjednik Vijeća Saša Molan.

Prema gradskom programu gradnje i komunalne infrastrukture za 2015. godinu na području ove gradske četvrti uredit će se plato Hrgovići – Augusta Prosenika, plato Hrgovići – Horvaćanska s jugozapadne strane, proširit će se parkirališta u Baranovićevoj ulici, kao i urediti nogostup i ceste u Našičkoj ulici od Ulice Hrvatskog sokola do Ulice Marice Barić te sagraditi vodovod i odvodnja te cesta u naselju Petrine – Županići za preostale ulice u kojima su uglavnom obiteljske kuće.

Nedostatak doma umirovljenika jedna je od manjkavosti ove gradske četvrti.

– Vijeće gradske četvrti Trešnjevka-jug i Vijeće mjesnog odbora Prečko pokrenulo je inicijativu za gradnju doma umirovljenika, i to u Jarnovićevoj ulici u Prečkom, preko puta OŠ Nikole Tesle – poručio je predsjednik Vijeća gradske četvrti Saša Molan. Svakako najpotrebniji projekt ove gradske četvrti gradnja je Jarunskog mosta s produžetkom Vrapčanske ulice i spoj ceste i tramvajske pruge Ljubljanica – Horvaćanska, no njegova realizacija nije skoro ostvariva. Nedostaje novca i u blagajni Grada.

– To je najteži projekt, ali ostvariv – poručio je Saša Molan.

>>Uređenje parkova i igrališta je prioritet, a uređeno i sedam ulica

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije