Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANGAŽIRANI SVI TIMOVI

Upućen apel zbog šteta nakon nevremena: 'Do daljnjega ne posjećujte groblja ukoliko nije nužno'

Pogled iz zraka na groblje Mirogoj nakon jučerašnjeg nevremena u Zagrebu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/14
20.07.2023.
u 17:10

"Na svim grobljima u tijeku je uklanjanje drveća sa glavnih cesta i staza unutar groblja, a zatim slijedi popisivanje nastale štete", navodi Zagrebački holding

Nezapamćeno nevrijeme pogodilo je jučer u poslijepodnevnim satima područje kontinentalne Hrvatske, a u Gradu Zagrebu zabilježena je izuzetno teška situacija. Preminule su dvije osobe, više desetaka je ozlijeđenih, a materijalna šteta je velika. Olujni je vjetar prouzročio štete i na svim grobljima s kojima podružnica Gradska groblja upravlja, potvrđeno nam je iz Zagrebačkog holdinga. Najveća oštećenja pretrpjela su groblja Mirogoj i Miroševac.

"Na svim grobljima u tijeku je uklanjanje drveća sa glavnih cesta i staza unutar groblja, a zatim slijedi popisivanje nastale štete. Podružnica Gradska groblja angažirala je sve raspoložive timove kako bi sanirali oštećenja i omogućili nesmetano kretanje po grobljima našim sugrađanima, u što kraćem vremenskom roku", navodi Holding. 

GALERIJA Pogled iz zraka na groblje Mirogoj nakon nevremena u Zagrebu

Pogled iz zraka na groblje Mirogoj nakon jučerašnjeg nevremena u Zagrebu
1/14

Ispraćaji i sprovodi održavaju se sukladno ugovorenim rasporedima, no iz Zagrebačkog holdinga apeliraju: "Molimo građane da do daljnjega ne posjećuju groblja ukoliko nije nužno".

Od značajnijih objekata u Zagrebu, prema podacima Ravnateljstva civilne zaštite, oštećene su dvije škole, dva doma zdravlja te pet klinika i bolnica. "Sve nadležne službe i dalje rade na sanaciji štete. Mobilizirano je 100 pripadnika civilne zaštite opće namjene Grada Zagreba", navodi Ravnateljstvo. 

VEZANI ČLANCI:

Hrvatska vatrogasna zajednica u Zagrebu je, prema posljednjim podacima, imala 220 tehničkih intervencija na kojima je kumulativno sudjelovalo oko 660 vatrogasaca sa 200 vatrogasnih vozila. Što se tiče policije, Policijska uprava zagrebačka jučer je u poslijepodnevnim i ranim večernjim satima zaprimila više od 950 dojava građana koje su se odnosile na oštećenja prouzročena nevremenom.

"Tijekom nevremena i zbog pada stabala život su izgubila dva muškarca, 50-godišnjak u svojstvu pješaka u Ulici Svetog Mateja te na Slavonskoj aveniji 48-godišnji vozač osobnog automobila. Također, tijekom nevremena došlo je do pada građevinskog krana u Zagrebu, Prilazu baruna Filipovića, uslijed čega je teško ozlijeđen 36-godišnji muškarac. Očevidi su u tijeku", poručila je zagrebačka policija. 

Tijek događaja i najnovije informacije možete pratiti OVDJE

VIDEO Zagreb kao ratna zona: Pogledajte kako grad izgleda dan poslije nezapamćene oluje

Komentara 1

PE
Pendrek57
20:45 20.07.2023.

Pa sad vi i dalje sjedite stabla u gradovima, pa ce toga biti jos. Ovo nebi bilo tako ispalo kad bi ZG imao barem 50%manje drveca, pogotovo onih visokih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije