Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
može potpisivati

Upravu Holdinga umjesto Ljubičića vodi Daniela Franić

Daniela Franić Holding
Patrik Macek/PIXSELL
21.10.2014.
u 13:00

Nadzorni odbor s Mirnom Šitum na čelu potvrdili su joj ovlasti

Uhićeni Slobodan Ljubičić jučer je opunomoćio  članicu Uprave Danielu Franić da idućih 48 sati može potpisivati dokumente da Holding može funkcionirati. Takvu je odluku jučer poslijepodne potvrdio i nadzorni odbor Holdinga, potvrdila je v. d. predsjednica Mirna Šitum.

Gradonačelnik Milan Bandić dao je sve ovlasti Ljubičiću i nijedan član Uprave nije mogao ništa napraviti bez Ljubičićevog supotpisa. Privođenjem Ljubičića i Ivana Tolića, člana Uprave, Bandić je izgubio većinu.

Ostali članovi Uprave: Zdenko Milas, Nike Nodilo Lakoš i Daria Jurica Vuković slove kao oporba koja se protivila Ljubičićevom načinu rada te su u Upravi Bandiću jedino naklonjene ostale D. Franić i Tihana Colić. D. Franić prije dolaska u Upravu godinama je radila u pravnoj službi Grada i u Upravu je došla kao stručna osoba od Bandićeva povjerenja. Ona je nevjenčana supruga Bandićevog suradnika Slavka Kojića, pročelnika za financije, koji je i sada, u kriznom trenutku, na sebe preuzeo okupljanje Bandićevih suradnika i održanje sustava za funkcioniranje Grada.

Punomoć Danieli Franić je privremena, a nadzorni odbor opet će se sastati kad budu imali više informacija o tijeku Ljubičićeve istrage. Pritvaranjem Bandića Skupština društva kojoj je on bio na čelu, a u kojoj su i njegova zamjenica Sandra Švaljek te Slavko Kojić, izgubila je ovlasti te je moć upravljanja Holdingom pripala Nadzornom odboru u kojem su Vida Demarin, Davor Štern, Ivan Šikić, Gojko Bežovan, Maruška Vizek i Hrvoje Šimović. Oni su ovlaštani donositi statusne promjene, poput imenovanja članova Uprave i ovlasti za potpis. Čistoća je kao i Plinara ostala obezglavljena, jer ni Ante Dodig tako ni Miljenko Benko, šef Čistoće nemaju zamjenike.

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

>>Bandić i Ljubičić: Zajedno od raspada SKH do – rešetaka

>>Slobodan Ljubičić Kikaš - Bandićev mozak složenih operacija

Komentara 1

DO
doktorica
19:08 22.10.2014.

Ona je nevjenčana supruga Bandićevog suradnika Slavka Kojića, pročelnika za financije, ....sve ostaje u "obitelji"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije