Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob

Upravni sud odgodio blokadu, pravna bitka za 337 milijuna kuna

\'sudnica, sudacki cekic\'
Ilustracija
16.10.2012.
u 13:06

Prema obrazloženju Upravnog suda, odgoda izvršenja uplate donesena je jer iznos od 337 milijuna kuna čini 5 posto gradskog proračuna pa bi njegovom nasilnom naplatom u gradu nastupila nenadoknadiva šteta.

Upravni sud u Zagrebu prihvatio je žalbu Grada Zagreba te odgodio izvršenje rješenja Ministarstva financija po kojem je Grad Zagreb u državni proračun trebao uplatiti 337 milijuna kuna. Time je odgođena i blokada gradskog računa pa su do okončanja sudskog spora građani Zagreba sigurni da neće ostati bez tolikog novca. Rok za uplatu istekao je jučer, a kako Grad novac nije uplatio, očekivalo se da će Ministarstvo financija ovih dana blokirati njegov račun i izvršiti prisilnu naplatu.

Prema obrazloženju Upravnog suda, odgoda izvršenja uplate donesena je jer iznos od 337 milijuna kuna čini 5 posto gradskog proračuna pa bi njegovom nasilnom naplatom u gradu nastupila nenadoknadiva šteta.

– Republika Hrvatska ne može pretrpjeti nikakvu štetu zbog odgode jer prihod po osnovi rješenja nije ni predviđen kao prihod državnog proračuna za 2012. godinu – piše u obrazloženju suda.

Hoće li i kada Grad morati uplatiti sporan novac ili će država čak Gradu morati vratiti prijašnjih godina uplaćenih 205 milijuna kuna, odlučit će Upravni sud u redovitom  postupku, a pročelnik gradskog Ureda za financije Slavko Kojić kazao je kako vjeruje da će i ondje Grad obraniti svoje teze.

– Ovo je potvrda da je vladalo stanje nereda jer po rješenju ministarstva nismo imali pravo na žalbu pa smo novac morali uplatiti u zadanom roku. Ovom odlukom uspostavljen je red i ravnoteža između obje strane u sporu pa sud može mirno donijeti svoju odluku – kazao je Kojić. Osudio je i brojne zastupnike u Gradskoj skupštini (esdepeovce) koji su tražili da se odluka ministarstva poštuje bez pokušaja žalbi čime bi brojne zdravstvene i socijalne institucije u gradu ostale bez nužnog ulaganja.

Komentara 8

SL
slavicabosnjak317
14:29 16.10.2012.

Izgleda da je Bandić puno pametniji nego što su mislili. Da nije u pravu davno bi ga maknuli. Očito ih dobro drži u šaci,

CH
chemica
15:37 16.10.2012.

Pravna država u Hrvata opet u munjevitoj akciji. Nego, kog luleka ja čekam presudu tog istog Upravnog suda već više od godinu dana? Znači, postoje građani PRVOG reda čiji se problemi rješavaju u roku odmah "da ne bi nastupila nenadoknadiva šteta", a postoje i građani DRUGOG reda koji mogu pocrkavati od gladi jerbo za njih šteta "ne može nastupiti". Tko će meni nadoknaditi financijsku štetu? Po Ustavu smo svi jednaki, ali kao što vidimo, samo na papiru. Sad će se opet javiti neki maloumni "poznavatelj" problematike ljudskih prava pa će provaliti da je ovo važnije od mog problema. E pa nije! Meni se radi o novcima, a to hoće li neka teta u vrtiću ili zetovac dobiti plaću, za to me uistinu ZABOLI koliko i njih za mene. Zvjerski i nehumano, ali dok god sam građanin drugog reda ma hebite se svi skupa s takvom "državom". To moja Hrvatska NIJE. Gospođo Merkel, sredite već jednom ove divljake. Objasnite im da u civiliziranim zemljama zakoni vrijede jednako za sve. Na brdovitom Balkanu "neki" pak uvijek imaju prednost pred običnim smrtnicima.

TO
Toni50
14:06 16.10.2012.

Upravni sud ( shvativši da je Bandić u pravu !) odgodio blokadu, ""pravna""" za koga ? bitka za 337 milijuna kuna.... Čijih kuna EU ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije