Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
darujte krv

Upoznajte Vladimira Lovrečića i slijedite njegov primjer humanosti

Vladimir Lovrečić
Foto: Youtube Screenshot
1/2
21.01.2014.
u 08:18

Prva akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji zagrebačkog Crvenog križa u ovoj godini počinje u 14 sati u prostoru u Ilici 223. To je nova adresa za darivatelje i sve kojima je zbog udaljenosti teže dolaziti u Zavod za transfuzijsku medicinu u Petrovu 3

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb danas priređuje prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog davanja krvi i poziva sve koji žele, mogu i/ili još nisu, da odvoje svojih pet minuta i daruju krv.

Akcija počinje u 14 sati, u prostoru CK-a, Ilica 223, a odazvat će joj se, to je sigurno, i Vladimir Lovrečić, 63-godišnji hrvatski državni rekorder u darivanju dijela sebe - plemeniti građanin Ivanić-Grada krv je dao čak 361. put te je za svoju nesebičnost i solidarnost odlikovan i priznanjem predsjednika RH Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski, te Medaljom Grada Zagreba.

Prvoj akciji u 2014, u organizaciji gradskog CK-a odaziva se i novi izvršni predsjednik HCK-a Robert Markt, koji će, kako stoji u priopćenju zagrebačkog Crvenog križa, zahvaliti svim darivateljima na iskazivanju humanosti. Lokacija u Ilici nova je adresa za darivatelje, kojima je teže zbog udaljenosti odlaziti u Zavod za transfuzijsku medicinu u Petrovoj 3.

U Hrvatskoj je, inače, registrirano oko 94.000 dobrovoljnih darivatelja krvi.

Komentara 1

NG
ngolubic
09:39 21.01.2014.

svaka čast ljudini ali mi računica nije jasna. 361 puta dao krv a moze se dati 4 puta godisnje. znaci da daje 90 godina krv. ili je davao na separatoru sto se moze dati svaki mjesec. bez obzira na sve SVAKA ČAST. Ja imam 47 davanja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije