Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrtnički sajam

Upoznajte pekare, cvjećare, stolare...

Zagrebački obrtnički sajam
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
03.04.2019.
u 08:46

Cilj je sajma privući osnovnoškolce obrtništvu, što je prethodnih godina polučilo uspjeh jer je, primjerice, lani 82 posto anketiranih učenika istaknulo kako im je pomogao pri odabiru zanimanja. Organiziraju ga Obrtnička komora Zagreb, Grad i Županija

Kako se izrađuju drvene leptir-mašne i koji je “recept” za uspješan plasman proizvoda na međunarodno tržište, demonstrirat će danas na Velesajmu zagrebački stolari.

Zajedno s alatničarima, pekarima, kuharima, soboslikarima, dimnjačarima, cvjećarima, zlatarima, klobučarima, postolarima, slastičarima i drugim obrtnicima Zagreba i Zagrebačke županije sudjelovat će na sajmu na kojemu zanatlije predstavljaju svoja zanimanja.

Okupit će četvrti Zagrebački obrtnički sajam i 7000 učenika iz stotinjak srednjih strukovnih škola koji će također pokazati svoje vještine, a promociji zanata pridružit će se i influenceri s YouTube kanala JoomBoos. Posjetitelje usto očekuju modne i frizerske revije te nagradne igre.

Cilj je sajma privući osnovnoškolce obrtništvu, što je prethodnih godina polučilo uspjeh jer je, primjerice, lani 82 posto anketiranih učenika istaknulo kako im je pomogao pri odabiru zanimanja. Organiziraju ga Obrtnička komora Zagreb, Grad i Županija, održava se u paviljonima 7 i 7a, a može se posjetiti danas i u petak od 10 do 17 sati te sutra do 20.

Pogledajte video o plaćama u Zagrebu:

Ključne riječi

Komentara 1

BA
BakaMraz
10:28 03.04.2019.

Ovo je hvale vrijedna inicijativa. Sva su ova obrtnicka zanimanja jako trazena u Njemackoj, Austriji i Svicarskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije