Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporba napada:

Upitna je procedura prodaje nekretnina u gradskom vlasništvu

Bivša robna kuća Sama
ARHIVA VL
13.09.2010.
u 19:17

Gradonačelnik Krešo Beljak još je prije izjavio da se tim natječajem tek ispituje tržište te da prodaja nije konačna.

Procedura raspisivanja natječaja za primanje ponuda za prodaju nekretnina Grada Samobora nije ispoštovana! Stav je to Linde Rossini Gajšak, šefice samoborskog HSLS-a.

– Raspitala sam se u drugim gradovima i svi su mi rekli da gradonačelnik nije smio bez suglasnosti Vijeća raspisati taj natječaj – kaže L. Gajšak.

Prihod od prodaje tih nekretnina bio bi oko 80 milijuna kuna. A po Statutu Samobora, gradonačelnik smije stjecati i otuđivati nekretnine u vrijednosti do jednog milijuna, i to ako je to predviđeno u proračunu.

– Da su u proračunu otpočetka bila planirana ta sredstva ili da je rebalansom proračuna to planirano, onda ne bi bilo sporno što je gradonačelnik mimo Gradskog vijeća raspisao taj natječaj. Tada bi tek za odluku o prodaji tih nekretnina trebao tražiti suglasnost Vijeća – tvrdi Gajšak.

Cjelokupna situacija sporna je i Tomislavu Mastenu, šefu HDZ-a:

– Dvojbeno je ima li gradonačelnik pravo objaviti taj natječaj za prodaju a da prije toga nije obavijestio Vijeće. Gradonačelnik Krešo Beljak  još je prije rekao da se tim natječajem zasad tek ispituje tržište.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije