Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrazovanje

Upisi u prve razrede osnovnih škola počinju sutra

djaci
VL FOTO
09.05.2012.
u 08:21

Za djecu koja su do 1. travnja 2012. navršila šest godina obavljat će se upit u prve razrede zagrebačkih osnovnih škola

Upis djece u prvi razred osnovnih škola na području Zagreba počinje sutra 10. svibnja i trajat će do subote 12. svibnja. U prvi razred upisivat će se djeca koja su do 1. travnja ove godine navršila šest godina te su trebaju proći obvezan psihofizički pregled koji provodi stručno povjerenstvo osnovne škole u koju se dijete upisuje.

Za djecu rođenu od 1. travnja do 31. kolovoza 2006. trebalo je prethodno pribaviti uvjerenje službenika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport na temelju kojeg se zatim pristupa utvrđivanju psihofizičkog stanja.

Dijete je do 1. veljače trebalo prijaviti nadležnom liječniku kako bi se obavio liječnički pregled, a ako do kraja svibnja dijete nije u mogućnosti pristupiti pregledu o tome treba obavijestiti stručno povjerenstvo škole koje se sastoji se od liječnika, pedagoga, psihologa i defektologa škole.

Nakon svega toga, ne preostaje ništa drugo nego svog prvašića uzeti za ruku i uputiti se u obližnju osnovnu školu na upise.

Ključne riječi

Komentara 1

KO
Kora
10:06 09.05.2012.

Zašto djeci nisu zamagljene oči na fotografiji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije