Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plac patrola

Unuke će dočekati dinstane mahune, krumpir i pileći file

dragica jurina
Daniel Kasap/PIXSELL
09.05.2013.
u 17:00

z mahune, gospođa Dragica Jurina svojim će unucima danas pripremiti i pečeni pileći file.

Jarunsku tržnicu svakodnevno, u potrazi za domaćim i svježim namirnicama, obilazi i umirovljenica Dragica Jurina

Sastojci (za četiri osobe)

pola kile mahuna – 17 kuna 

1 mrkva – 2 kune 

1 luk – 2 kune 

1 korabica – 5 kuna 

4 krumpira – 2 kune 

pileći file – 40 kuna 

koncentrat rajčice – 7 kuna 

voda, maslinovo ulje, sol, papar, vegeta  

Cijena: 68 kuna  

Postupak:

Očistiti pola kilograma mahuna i narezati na manje komadiće. Nakon toga nasjeckati luk i staviti ga na ulje. Neka se luk dinsta 5 minuta na laganoj vatri te dodati mahune. Dodati i žlicu vegete, malo soli, papra, crvene paprike, peršin i lovorov list, podlijati s malo vode. Nakon 15 minuta dodati 2-3 žlice koncentrata rajčice, dinstati još nekih 20 minuta i jelo je gotovo. Uz mahune, gospođa Dragica Jurina svojim će unucima danas pripremiti i pečeni pileći file. Meso je potrebno očistiti, malo posoliti i peći po 10 minuta sa svake strane na maslinovu ulju. Kao još jedan prilog, Jurina će spremiti kuhani krumpir.

 

Njega je potrebno oguliti i kuhati u slanoj vodi dok ne omekša. Kao predjelo uz ovaj ručak Jurina će svojoj obitelji poslužiti juhu od junetine i pilećeg hrpata koju je skuhala dan prije. Za desert će pak poslužiti jagode, koje je za deset kuna kupila na Jarunskoj tržnici.

>>Za prave ljubitelje – pileća jetrica na saft sa žgancima i salatom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije