Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRO FORMA Slobodan Ljubičić izbačen iz Poglavarstva

Unatoč smjeni Ljubičića, Bandić ga se ne misli odreći!

18.12.2008.
u 23:37

Nakon što je smijenjen s čela Zagrebačkog holdinga, Slobodan Ljubičić izbačen je i iz Poglavarstva. Ondje je bio zadužen za upravljanje gradskom imovinom.

Bandić: Ljubičić je nevin
To je učinjeno na sjednici Gradske skupštine. Ta je točka u dnevni red uvrštena po hitnom postupku na zahtjev gradonačelnika Milana Bandića.

Slobodan Ljubičić: Srušio ga skandal, a ne kriminal

Kikašu prijeti 16 mjeseci, a Ćoriću godina dana zatvora

Kikaš - stvarni gospodar Zagreba

– Zbog medijske buke koja se digla nakon otkrića mutnih poslova u Zagrebačkim cestama, mimo svoje volje donosim ovu odluku. Iako nijedan krimen Ljubičiću nije dokazan, morao sam prekinuti medijsku harangu. Inače bi se ona nastavila sve do izbora – rekao je gradonačelnik Bandić. Naglasio je da je Ljubičić odlično obavljao posao šefa Holdinga.

Slobodan Ljubičić smjenu nije želio komentirati. Rekao je tek da je i sam još prije tri mjeseca tražio da ga se makne iz Poglavarstva.

Istina je ipak malo drukčija. Smjena se, doduše, već dugo iščekivala, a nju je od gradonačelnika Milana Bandića izričito tražio šef SDP-a Zoran Milanović.

Iako je Bandić Ljubičića izbacio i iz Holdinga i iz Poglavarstva, nije ga se odrekao. Dapače, iz dobro obaviještenih krugova doznajemo da će Bandićevu kampanju za njegov četvrti gradonačelnički mandat voditi upravo Ljubičić.

Naravno, Ljubičić neće biti imenovan šefom izbornog stožera, nego će taj posao obavljati iz sjene.

Iz HŽ-a u Poglavarstvo
– Ja ću biti šef kampanje? Ma, dajte, molim vas! Otkud vam te bedastoće – kaže Slobodan Ljubičić.

Na mjestu člana Poglavarstva zaduženog za upravljanje imovinom Grada zamijenit će ga u javnosti slabo poznati Dragan Vučić.

Član je SDP-a i bivši vijećnik gradske četvrti Peščenica-Žitnjak. Vučić je diplomirani inženjer prometa, a radi u Hrvatskim željeznicama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije