Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetnost u Zagrebu

Turisti žele u muzeje, no na blagdane oni ne rade

atelier meštrović
Foto: Snimio čitatelj
26.05.2016.
u 13:35

Muzeji Ivana Meštrovića zatvoreni su ponedjeljkom i praznicima, no takvo radno vrijeme imaju gotovo svi muzeji u Hrvatskoj.

Zagreb nikako da se privikne na činjenicu da je postao turistički grad o čemu svjedoči fotografija čitetelja koju nam je poslao. Danas je državni blagdan zbog čega ne radi velika većina muzeja i galerija, iako bi se moglo organizirati da nekoliko dežurnih djelatnika radi kako bi turistima približili grad u kojem žive i rade.

Na Gornjem Gradu čitatelj je fotografirao turiste koji su pokušali vidjeti umjetnička djela Ivana Meštrovića u Atelieru Meštrović u Mletačkoj 8. Riječ je o umjetničkom muzeju sa stalnom izložbom radova jednog od najpoznatijih hrvatskih umjetnika, kipara Ivana Meštrovića. Muzej je adaptirani dio kompleksa kojeg je Ivan Meštrović kupio i doradio početkom dvadesetih godina XX. stoljeća nakon što se odškolovao u Beču te živio u Parizu, Rimu, Cannesu i Londonu, i nakon što se vratio u domovinu zajedno sa svojom prvom ženom Ružom Meštrović, objavljeno je na web stranici Muzeja Meštrović.

Muzeji Ivana Meštrovića zatvoreni su ponedjeljkom i praznicima, no takvo radno vrijeme imaju gotovo svi muzeji u Hrvatskoj uz rijetke iznimke poput Muzeja prekinutih veza, malog privatnog muzeja,Laube, kuće za ljude i umjetnost koja na blagdane radio ovisno o tekućem programu (i drugih).

>> ‘Zagrepčani, trgovci vam ne znaju jezike i ljutiti su, smiješite se više’

Komentara 12

DU
Deleted user
14:59 26.05.2016.

U cijeloj Hrvatskoj muzeji, uredi turističkih zajednica kao i svi slični sadržaji bitni turistima, izletncima i slučajnim namjernicima, ....ne rade ili imaju radno vrijeme u koje turisti i izletnici već napuštaju grad. Ništa nisu bolji niti vozni redovi autobusa; neke linije voze samo u sezoni, s time da je njima sezona od 1.7.do31.8. Sve u svemu; strašno. Kao da žive od nečeg drugog a ne od posjetitelja i klijenata.

VI
Vito
07:46 27.05.2016.

Blomberg 26.05.2016 u 20:44h _____ Na blagdanskom odmoru, gdje bi drugdje bili

TH
than
01:20 27.05.2016.

Nije mi jasno zasto su zatvoreni. Muzeji trebaju raditi non stop, a radnici placeni kako spada.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije