Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Umjesto na Sveticama, HNS će nogometni kamp graditi u Velikoj Gorici?

Sandra Švaljek poručuje da Grad i dalje priprema ugovor, a HNS je razočaran načinom rada
04. veljače 2015. u 11:00 16 komentara 4541 prikaza
18.01.2014., SRC Svetice, Zagreb -  Konferencija za novinare koju je organizirala gradjanska inicijativa Svetice za sve povodom najave izgradnje nogometnog kampa na mjesto danasnjeg sportskog centra. Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Odluka o gradnji kampa Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), koja je trebala biti donesena na sjednici gradske Skupštine 12. veljače, uz razrađeni i dopunjeni ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Grada i HNS-a, ponovno će biti odgođena. I to za dva tjedna.

Švaljek: "Nismo odustali"

Odlučila je tako dogradonačelnica Sandra Švaljek, koja je jučer ujutro predloženu raspravu o Sveticama "izbrisala" s dnevnog reda sjednice. Razlog su, kako je objasnila, neriješeni detalji ugovora koji bi trebali u dogovoru s HNS-om biti riješeni do 26. veljače, kada je zakazana druga sjednica Skupštine.

– Mi i dalje pripremamo ugovor koji će biti kvalitetan i prihvatljiv za obje strane. Naišli smo na neke detalje ugovora koje nismo uspjeli riješiti pa ćemo još malo poraditi na ugovoru i pripremiti to do iduće sjednice – opravdala se dogradonačelnica Švaljek.

Neriješeni detalji ugovora, kako ih naziva dogradonačelnica, zapravo su imovinskopravne prirode, a osim njih, problem je i u neusklađenost natječajne i projektne dokumentacije. Naime, natječaj je, barem kako je to kazao Darinko Kosor, predsjednik Skupštine, raspisan za davanje u zakup dviju čestica, dok je idejni projekt kampa Svetice rađen na četiri zemljišne čestice. I dok HNS o imovinsko-pravnim problemima, po kojima Kaptol polaže pravo na dio zemljišta koje je Grad Zagreb kupio od države, nije znao, o problemu su u Gradu morali biti informirani jer cijeli slučaj povlači se još od 1997. godine, od kada Kaptol potražuje svoj dio.

Kako se čini zasad, propada najveća investicija u ovoj godini

Darinko Kosor

– Sa Sveticama postoji imovinsko-pravni problem, što je potvrdila i analiza stručnih službi. Postoji interes Crkve da tu nešto ušićari. Zbog toga je projekt povučen s dnevnog reda, na čemu nam se dogradonačelnica duboko ispričala. Grad će preuzeti logistiku za otklanjanje problema, a do tada moramo biti strpljivi i čekati – poručio je Damir Vrbanović, izvršni dopredsjednik HNS-a. Razočaran je, kaže, jer je Savez o problemima trebao biti upozoren prije raspisivanja natječaja.

Ovakav propust oštro je osudio i D. Kosor dovodeći u pitanje rad gradskih ureda, i to onog za obrazovanje kulturu i sport, imovinsko-pravne poslove, kao i Ureda za izgradnju grada.

Propast najveće investicije

– Žao mi je da se potvrdilo da gradski uredi ne funkcioniraju. Kako se čini zasad, propada najveća investicija u ovoj godini – kazao je Kosor. Iz HNS-a poručuju da o svemu trebaju razmisliti, a kako neslužbeno doznajemo, nogometni bi se kamp mogao graditi u Velikoj Gorici.

>>U veljači odluka gradi li se na Sveticama nogometni kamp ili se traži nova lokacija

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
  • fakin2012:

    još prije 15 godina su rekli da će bit u Tuheljskim toplicama, a što je sad ovo?

  • korisnik70:

    Kaže Vrbanović da postoji interes Crkve da tu nešto ušićari. Ako je nekome nešto oduzeto, onda se tu ne radi o ušićarenju već o vraćanju oduzetog.

  • strsljen2013:

    Pa što će nam kamp kad će repku ionako voditi na pripreme u Sloveniju.