Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi nazivi

Ulice i trgovi po Bošku Petroviću, Metikošu...

ulica
arhiva VL
08.03.2012.
u 15:35

Vrijeme je da se okrenemo imenima koja su djelovala u popularnoj kulturi koja je s vremenom postala klasika – rekao je Marin Knezović, predsjednik odbora.

Ulice u gradu Zagrebu trebale bi se zvati i po velikanima hrvatske jazz i rock-scene, prijedlog je koji je danas prihvaćen na sjednici gradskog Odbora za imenovanja ulica.

Zagrebačke ulice i trgovi tako bi se uskoro mogle zvati po Miroslavu Sedaku Benčiću, istaknutom saksofonistu, Bošku Petroviću, Karlu Metikošu, koji je, kako su rekli na odboru, prvi u Hrvatskoj otkrio rock’n’roll i ustrajao na njemu iako je to tada bila čudna glazba, Krešimiru Kreši Blaževiću, frontmenu grupe Animatori te etnologu i književniku.

– Vrijeme je da se okrenemo imenima koja su djelovala u popularnoj kulturi koja je s vremenom postala klasika – rekao je Marin Knezović, predsjednik odbora.

Koje će to ulice i trgovi biti, još nije definirano.

Ključne riječi

Komentara 5

DE
detour
16:20 08.03.2012.

npr. oko arene di je vec ulica vice vukova, a hrpa novih ulica ce se tek gradit pa ce ih trebat i nekak nazvat.

CH
chemica
20:10 08.03.2012.

Bolje po Bošku Petroviću i Karlu Metikošu nego Franji i Gojku.

TA
tarle1
22:28 08.03.2012.

chemica, Vi bi sigurno bili zadovoljeni da veći dio zagrebačkih ulica nosi imena onih \"naših narodnih\" pjevača iz Vukovara; koji su pjevali o mesu i salati. Ne bi bilo loše i pokoju ulicu nazvati i po \"legendi\" Džoniju Štuliću ii opet ga pozvati i zamoliti da se vrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije