Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Ulice i trgovi po Bošku Petroviću, Metikošu...

Vrijeme je da se okrenemo imenima koja su djelovala u popularnoj kulturi koja je s vremenom postala klasika – rekao je Marin Knezović, predsjednik odbora.
08. ožujka 2012. u 15:35 5 komentara 2 prikaza
ulica
Foto: arhiva VL

Ulice u gradu Zagrebu trebale bi se zvati i po velikanima hrvatske jazz i rock-scene, prijedlog je koji je danas prihvaćen na sjednici gradskog Odbora za imenovanja ulica.

Zagrebačke ulice i trgovi tako bi se uskoro mogle zvati po Miroslavu Sedaku Benčiću, istaknutom saksofonistu, Bošku Petroviću, Karlu Metikošu, koji je, kako su rekli na odboru, prvi u Hrvatskoj otkrio rock’n’roll i ustrajao na njemu iako je to tada bila čudna glazba, Krešimiru Kreši Blaževiću, frontmenu grupe Animatori te etnologu i književniku.

– Vrijeme je da se okrenemo imenima koja su djelovala u popularnoj kulturi koja je s vremenom postala klasika – rekao je Marin Knezović, predsjednik odbora.

Koje će to ulice i trgovi biti, još nije definirano.

MILAN BANDIĆ
Krug života od nedjelje do nedjelje: To je dan kada je krenuo na studij, dan na koji je uhićen, dan kad je umro...
A1 Hrvatska
ČINE PRAVU STVAR
Oni su dokaz da je Solidarno naše Novo Normalno
  • detour:

    npr. oko arene di je vec ulica vice vukova, a hrpa novih ulica ce se tek gradit pa ce ih trebat i nekak nazvat.

  • chemica:

    Bolje po Bošku Petroviću i Karlu Metikošu nego Franji i Gojku.

  • tarle1:

    chemica, Vi bi sigurno bili zadovoljeni da veći dio zagrebačkih ulica nosi imena onih \"naših narodnih\" pjevača iz Vukovara; koji su pjevali o mesu i salati. Ne bi bilo loše i pokoju ulicu nazvati i po \"legendi\" Džoniju Štuliću i ... prikaži još!i opet ga pozvati i zamoliti da se vrati.