Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bandić poručio:

Ukupni dug Grada 520 mil. kn, ali nije pred financijskim slomom

milan bandić (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
03.05.2013.
u 12:37

Nakon 2. lipnja uslijedit će smjenjivanje u Holdingu, a dovest ću kvalitetne i stručne ljude, kaže Bandić

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je danas novinare zbog, kako kaže, sve češćih senzacionalističkih izjava u medijima o navodnom katastrofičnom financijskom kolapsu Grada Zagreba. 

Pozivajući se na agenciju Moody's i Institut za javne financije u Zagrebu te stanje u gradskoj blagajni, istaknuo je da je ukupan dug Grada 520 milijuna kuna. Dodao je da problemi postoje upirući prstom u susjednu zgradu Zagrebačkog holdinga čijim vodstvom nije zadovoljan od 2009. Dok je imao kontrolu nad gradskom tvrtkom ona je imala 4,4 milijarde kuna prihoda, a danas ima 3,8 milijardi. Od toga, kazao je Bandić, dvije milijarde dobije iz gradskog proračuna pa smatra da se tvrtka vodi loše i neracionalno.

– Postoje rješenja da se situacija u Holdingu popravi, a to su reorganizacija, smanjenje rashoda, redukcija troškova poput telefona, službenih automobila te postizanje novog kolektivnog ugovora sa socijalnim partnerima te reprogramiranje dugova – kazao je Slavko Kojić, pročelnik za financije. 

Bandić je rekao da će, dobije li povjerenje Zagrepčana, 2. lipnja predstaviti novo vodstvo Zagrebačkog holdinga. 

– Depolitizirat ću Holding i dovesti kvalitetne stručne ljude – obećao je. 

– Stavit ćemo ljude koji znaju svoj posao, jer ovi očito nisu dorasli. Da bi stanje Holdinga vratili na razinu 2009. godine, kada sam nad njim imao kontrolu, bit će nam potrebno do godinu dana. 

Susreo se, kaže, od raspuštanja Gradske skupštine, dva puta sa svim direktorima podružnica te za njih kazao da su stručni i sposobni ljudi, a da je za loše rezultate kriva samo uprava Holdinga. 

Dodao je da nikome neće pasti ni dlaka s glave unatoč smjenama te kako će većini direktora dati priliku. 

>>Uprava Holdinga raskida Temeljni kolektivni ugovor sa sindikatima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije