Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Črnomerec

'Ukrali' ulicu stanarima, proći mogu jedino radnici klinike

ulica željka maričića,črnomerec
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/2
26.07.2014.
u 17:00

Ulica Željka Maričića izuzeta je iz naplate parkiranja, a bolnica ju je prisvojila za privatno parkiralište, tvrdi HSLS

Ulica Željka Maričića na Črnomercu, u kojoj se nalazi Klinika za tumore, ponovno je ograđena rampama, a prolazak i parkiranje dopušteni su samo zaposlenicima bolnice. Stanovnici susjednih ulica predvođeni lokalnom upravom iznenađeni su jer su prije nepune dvije godine već izborili uklanjanje betonskih barikada pa se ulicom donedavno moglo prometovati slobodno u oba smjera.

– Nedavno se u okolnim ulicama počelo naplaćivati parkiranje od čega je, očigledno politički, izuzeta Ulica Željka Maričića. Da stvar bude još gora, bolnica ju je uzurpirala pretvarajući je u privatno parkiralište za zaposlenike – požalio se Darko Klasić, čelnik HSLS-a Črnomerec koji se protivi rampama.

Dodao je da građani koji dolaze na kliniku ili u ambulantu u Gradišćansku iz smjera istoka sada ponovno moraju koristiti Selsku ulicu gdje se zbog toga nepotrebno stvara gužva.

– Tražimo, kao i prije dvije godine, vraćanje prometne regulacije u prvobitno stanje i slobodno parkiranje za sve, a bolnica, ako hoće, neka zakupi parkirališna mjesta – kazao je Klasić. Žale se i članovi Mjesnog odbora i Vijeća gradske četvrti protiveći se rampama i pitajući na temelju čega Grad može bez njihove suglasnosti i volje građana, odlučiti o zatvaranju jedne ulice i dodjeli 50-ak parkirališnih mjesta pravnom subjektu.

Iz Klinike za tumore odgovorili su da za postavljanje rampi imaju dozvolu Ureda za promet. U njemu se pak dopušta postavljanje rampi, a iako je izdano 13. svibnja 2013., uprava klinike odlučila ga je provesti tek nakon uvođenja naplate u kvartu. U rješenju jasno piše da se korisnicima klinike prilaz mora odobriti od 0 do 24 sata, što se ne poštuje.

Komentara 7

IS
Iszrian
17:15 26.07.2014.

Hrvatska posla :p

DU
Deleted user
09:43 27.07.2014.

Pa nije rampa od čelika...

Avatar fredi
fredi
20:41 27.07.2014.

S obzirom na to tko vlada Zagrebom, uopće me ne čudi samovolja pojedinaca i institucija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije