Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bizarno

Ukradena brončana bista palog branitelja

4
4
20.10.2010.
u 17:07

Osjećam se kao kad je bio ranjen. Jecala sam, ne mogu vjerovati da mu je netko opet dirao glavu, i onda je bio ranjen u glavu – rekla je očajna majka Ljubica.

Bizarna i posebno sramotna krađa dogodila se u utorak između 17.30 i 20 sati u Ulici braće Radić bb u Mraclinu. Ukradena je brončana bista branitelja Tomislava Hrkovca iz Mraclina, koji je poginuo 1991. u Domovinskom ratu.

– Tragamo za počiniteljem. Bista je teška oko 5 kilograma, ali ne vjerujem da kradljivac može dobiti mnogo novca za nju. Možda je bila riječ o nekakvoj dječjoj igri. Ako netko zna nešto o ovoj krađi, molimo ga da nam se javi – kaže Ivica Stuparić, pomoćnik načelnika za kriminalitet u velikogoričkoj policijskoj postaji. Ljubica Hrkovec, majka poginulog branitelja, bila je posebno šokirana krađom.

– Osjećam se kao prije 19 godina kad je bio ranjen, nakon čega je umro. Jecala sam u dvorištu, ne mogu vjerovati da mu je netko opet dirao glavu, i onda je bio ranjen u glavu – rekla je očajna majka. Bista je postavljena 15. lipnja ove godine, a financirali su je mještani Mraclina.

– Ne vjerujem da su je ukrala djeca u igri jer je šaraf prepiljen – kaže Ljubica Hrkovec. Tomislav Hrkovec smrtno je ranjen na Pokupskom ratištu u prosincu 1991. godine. Imao je tek 22 godine.

Komentara 3

VE
Velikogoričan56
09:32 22.10.2010.

To je veoma velik vandalizam, za svaku osudu, onaj tko je to ucinio morao bi biti najstroze kaznjen, jer ako na takakv nacin moze vrijedjati poginulog branitelja onda stvarno nema morala

VI
Vito
07:27 26.10.2010.

Gdje je završila bronca? U skpljališti obojenog metala. Tko se pobrinuo za to? Zakonodavstvo i policija. Kako to mislim? Zakonodavac dopušta tvrtkama za otkup sirovina plaćanje bez provjere porijekla imovine, u ovom slučaju obojenog metala. U drugim slučajevima, krađa poklopacalopaca od lijevanog željeza ili bakrenih žica, \"nitko ne zna\" tko je lopov. A kradu cigani, pretope broncu, bakar, razbiju ljevano željezo i tako prodaju skuplhjačima metala. Budući je to \"zmazani\" posao u obično neuređenom dvorištu, nema tog činovnika koji će izači u taj \"nered\" i potražiti ukradeno. Pogotovo kad nije u komadu. Prema onom vicu: - drug milicajac, je li ovo vaša kapa, našao sam ju. milicajac na pitanje odgovori: - Nije, ja sam svoju izgubio.

MM
Mladen Miletić
13:52 01.11.2010.

Ukradena brončana bista palog branitelja; pali nemju apsolutno ništa od toga, ali sada vlasnik zna se može se fino najesti i to više puta !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije