Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Orobio pekaru, poštu...

Policajac-razbojnik počinio 11 pljački, kolegama otkrio i razlog

Luka Gajica - policajac razbojnik
Foto: PU zagrebačka
1/11
23.11.2018.
u 21:27

Policajac-razbojnik u postaji je priznao kako je od travnja 2017. do tog trenutka počinio jedanaest pljački. Poznat je i razlog.

Ujutro razbojnik koji s pištoljem odlazi u pljačkaške pohode, navečer policajac koji s oružjem za pasom patrolira po Zagrebu.

Scenarij je to u kojem se u proteklih godinu i pol dana čak jedanaest puta našao 28-godišnji temeljni policajac iz PU Zagrebačke, i tko zna koliko bi se još puta u jednom danu iz uloge negativca transformirao u onu pozitivca da ga u četvrtak njegove kolege nisu uspjele uhititi i to prvenstveno zahvaljujući zaposleniku Kauflanda u zagrebačkom Središću.

U četvrtak u 8.20 sati 28-godišnji policajac, naoružan plinskim pištoljem, ušetao se u poslovnicu pošte u Ulici Ivana Šibla te rutinski odradio pljačku i to na gotovo identičan način kao što je to u istoj pošti već bio učinio šest mjeseci ranije.

Nakon što je s plijenom izašao iz poslovnice zaputio se prema obližnjem Kauflandu, a u međuvremenu je skinuo maramu s lica kako ne bi izgledao sumnjivo.

Dugo se vrtio po trgovini i djelovao je vrlo nervozno, što je uočio jedan od zaposlenika te je nazvao policiju koja nije stigla na vrijeme da svog kolegu privedu tamo, ali su ga, zahvaljujući snimkama s nadzornih kamera, gotovo odmah uspjeli identificirati te ga onda i pronaći i staviti mu lisičine na ruke.

Foto: PU Zagrebačka

Policajac-razbojnik u postaji je priznao kako je od travnja 2017. do tog trenutka počinio jedanaest pljački, od čega je šest puta orobio poslovnicu pekarnice Mlinar, dva puta poštu, dva puta ljekarnu i jednom kiosk Tiska, a u pohodima je “zaradio” 34 tisuće kuna.

Svojim kolegama također je priznao kako je novac trošio za vraćanje dugova nastalih zbog ovisnosti o kocki.

VIDEO Pogledajte kako se varaju kupci na tržnicama

Ključne riječi

Komentara 59

Avatar SimonTemplar
SimonTemplar
13:36 23.11.2018.

Recimo, mladiću koji je pjevao bećarac policajki su objavili svi mediji... zašto se onda libimo reći imenom i prezimenom tko je razbojnik? Možda je i on trebao pjevati bećarce prilikom razbojstava?

DU
Deleted user
13:36 23.11.2018.

Hrvatski policajac, ma daj?

Avatar SimonTemplar
SimonTemplar
13:32 23.11.2018.

Jasno mi je da se ne pišu imena kad se radi o maloljetnicima, ali ovaj razbojnik ima 28 godina... Treba napisati ime i prezime, tak da se zna tko je to. Da se njegovi bližnji mogu pristojno sramiti... kao pošteni ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije