Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Uhićen mladić koji je harao Zagrebom: Opljačkao banku, poštu...

U svojim pohodima odnio je 120 tisuća kuna, a novac je potrošio na drogu i dugove
05. prosinca 2018. u 11:13 1 komentara 4643 prikaza
Pljačkaš
Foto: PUZ
Pogledajte galeriju 1/5

Muškarac koji se čudno ponaša, mota se oko banke u našem naselju – glasila je dojava koja je pristigla u VI. policijsku postaju u Zagrebu.

banka Nije mu prvi put Ušetao u banku i s krivotvorenim dokumentima pokušao podići više od milijun eura

To je bilo dovoljno da se policajci upute prema spomenutoj banci i postave zasjedu. Uskoro su i oni primijetili mlađeg muškarca, koji se ponašao kao da opservira poslovnicu banke. Prišli su mu i zatražili osobnu iskaznicu, a kako im je bio sumnjiv, pretražili su ga te kod njega našli pištolj marke HS koji je bio ukraden zaštitaru u nedavnoj pljački poslovnice Raiffeisen banke u City Centeru East.

I tu se klupko počelo odmotavati. Muškarac, a riječ je od 28-godišnjaku, koji se bavi kik-boksom, odveden je na policiju radi ispitivanja. Ondje je uskoro priznao da je od 28. rujna do 30. studenog počinio ukupno šest razbojstava. Osim banke, dva puta orobio je poslovnicu pošte u Avenue Mallu, a mete su mu bile i jedna ljekarna i jedna trgovina te mjenjačnica iz koje je otišao neobavljena posla. U tim pohodima ukupno je odnio 120.000 kuna koje je potrošio na drogu, vraćanje dugova i troškove života.

Razbojstva je počinio maskiran crnim povezom ili medicinskom maskom, a bio je naoružan i plinskim pištoljem. Jednom prigodom prijetio je i bombom, no bila je riječ o plastičnoj bombi, koju je kupio u trgovini s igračkama, a nakon razbojstva ju je bacio u Savu.

>>Pogledajte video: Pauk uklonio automobil koji je ometao prolazak tramvaja

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Kako uštediti 2000 € i besplatno u Hrvatskoj isprobati vodeći MBA program regije?
  • chemica:

    Znači, nema ozlijeđenih, nema ni mrtvih, ma bog bogova. Kamo sreće da se i svi ostali kriminalci tako ponašaju. Uvjetna kazna, eventualno da očisti par krumpira i nakon toga sredi život. Ako se Čobi tako izvukao nakon što je "skrivio ... prikaži još! nestanak" nekoliko desetaka milijuna kuna, po čemu je onda ovaj narkomančić gori od njega? Što, ugledni HDZ-ovci smiju krasti, a luzeri s dna kace ne smiju? Meni dođe na isto. Dapače, narkoman se bar ne skriva iza domoljublja dok krade.