Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NALIČJE IZLOŽBE Uzgajivač Feldman ostao bez četiri napuljska mastifa

Uginuli psi vrijedni 600.000 kn

eu-txt.jpg
import
09.06.2007.
u 01:35

Četiri napuljska mastifa, vrijedna otprilike 600 tisuća kuna, u vlasništvu poznatoga ukrajinskog uzgajivača pasa Aleksandra Feldmana, u četvrtak između 15 i 19 sati uginula su u kombiju ispred hotela Astorije u Petrinjskoj 71.

Psi su trebali nastupati na Europskoj smotri pasa, koja se održava na Zagrebačkom velesajmu. Kako doznajemo u zagrebačkoj policiji, nekoliko Ukrajinaca, zaposlenika uzgajališta pasa Santa House Feldman iz Ukrajine, krenuli su u Zagreb 4. lipnja, putovali tri dana i prešli 2500 kilometara.

Za to vrijeme šest pasa bilo je u odvojenim plastičnim boksovima. Kad su došli u Zagreb, Ukrajinci su pse, kako neslužbeno doznajemo, ostavili još nekoliko sati u kombiju pred hotelom, a jedan od njih rekao je kako je oko 15 sati čuo pse da laju i mislio da su dobro.

Kada su ih oko 19 sati odlučili prošetati Bundekom, ustanovili su da su četiri psa uginula. Valerij Uvarov, koji je i pozvao policiju, kazao je da im je pse netko otrovao. Načelnica veterinarske inspekcije Olivera Varvodić rekla nam je da su pretrage krvi preživjela dva psa pokazale da nemaju zarazu, a patološki nalazi uginulih pasa bit će gotovi sljedeći tjedan. Predsjednik Hrvatskoga kinološkog saveza Davor Skok rekao je da su mastifi veoma osjetljiva pasmina, kojoj treba zraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije