Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Školska godina

Udžbenici i radne bilježnice čekaju školarce na klupama

Udžbenici
Foto: ilustracija
20.08.2014.
u 15:16

Besplatne knjige tek od iduće godine za sve osnovnoškolce i srednjoškolce

Sve učenike i učenice zagrebačkih osnovnih škola s prvim danom nastave na školskim će klupama dočekati udžbenici s pripadajućim radnim bilježnicama. Besplatne knjige u školama dobit će i učenici srednjoškolci koji dolaze iz obitelji s troje i više djece. 

Osiguravanje besplatnih knjiga gradsku je blagajnu stajalo 61 milijun kuna, a gradonačelnik Bandić obećao je da će sljedeće školske godine besplatne knjige dobiti i svi učenici srednjih škola na području Zagreba.

Dobivene udžbenike učenici ne moraju vraćati, poručio je tako Bandić, rekavši kako bi bilo dobro da ih čuvaju, jer će ih možda moći darovati djeci iz drugih gradova u čijoj blagajni nema dosta novaca za nabavu knjiga.

Komentara 6

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
20:01 20.08.2014.

Mislim ono, novinarko ne lupetajte. Kako su udžbenici besplatni ako je za njih izdvojeno 61 milijun kuna?!

TE
tekt
21:25 20.08.2014.

veoma dobro razradeno, 70% tih peteroclanih+ obitelji imucno. a mi ostali neka se patimo. izgleda da sam si sama kriva sto nisam i trece dijete rodila..

Avatar comandante
comandante
07:35 21.08.2014.

sve ok ali ... zasto ne vratiti knjige koje bi mogle posluziti sljedecoj generaciji a ostecene i izgubljene naplatiti, tako bi se i djeca naucila odgovornosti... ili je bolje ovako da rodjeci imaju sta stampati i prodavati svaku godinu!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije