Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbrka u sustavu

Učenički pokaz je besplatan, ali roditelji su ga ipak morali platiti

skola
Davor Visnjic/PIXSELL
17.09.2013.
u 18:00

Vlada je zakasnila s odlukom da država učenicima subvencionira 75 posto prijevoza

Roditelji učenika koji putuju u ZG županiji  morali platiti pokaz iako im je on besplatan. 

- Naši učenici ne mogu za sada dobiti besplatan prijevoz, nego moraju kupiti kartu - kazao je Zvonko Kunić, velikogorički pročelnik za društvene djelatnostti, za Kronike VG

Pojasnio je kako je Vlada zakasnila s odlukom (odluka je donesena 29. kolovoza) da država učenicima subvencionira 75 posto prijevoza, a ostalih 25 posto Grad Velika Gorica te da Županija i Grad opet nisu stigli u nekoliko dana prije početka nastave potpisati sporazume s prijevoznicima.

Cijena nije sitnica, pokaz u punoj cijeni stoji čak 650 kuna. 

- Roditelji ionako zbog knjiga imaju dosta velike izdatke, a trošak prijevoza nisu planirali jer bi trebao biti besplatan - kazao je Marko Sertić, učenik 1. razreda Srednje strukovne škole Velika Gorica.

Prijevoz za rujan bit će refundiran u listopadu kada bi sustav subvencioniranja napokon trebao profunkcionirati. Potrebno je čuvati račun i s njim otići na prodajno mjesto nakon što se potpišu ugovori s prijevoznicima. 

- Imamo uvjerenja od osnivača i Grada Zagreba i Zagrebačke županije da bi sustav trebao punim plućima proraditi od 1. listopada - najavio je pročelnik Kunić.

Cijeli članak čitajte ovdje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije