Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inkluzija

Učenicima s teškoćama bit će pravi oslonac

Edukacija
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
16.09.2014.
u 19:00

Ukupno 75 polaznika programa osposobljavanja, dosad nezaposlenih, u dva dana u OŠ Kajzerica prolazi edukaciju, ali i praksu

Dario u nastavi pomaže blizancima s cerebralnom paralizom. Voli, kaže, pomagati i za njega je to predivan, iako, dodaje, nimalo lagan posao. Inače je diplomirani teolog i radi s mladima u župi.

Jedan je, naime, od 75 polaznika programa osposobljavanja za poslove pomoćnika učenicima s teškoćama u okviru projekta “Pomoćnici kao potpora inkluzivnom obrazovanju” koji je jučer počeo u novootvorenoj OŠ Kajzerica.

–Želim se dodatno educirati kako bih mogao na pravi način pomoći učenicima s kojima radim - istaknuo je 25-godišnji Dario Zürchauer.

Polaznici će, naime, proći dvodnevnu edukaciju, nakon čega će sudjelovati u radionicama u šest ustanova gdje će se u praksi bolje upoznati s radom s učenicima s poteškoćama.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovaje, Ivica Lovrić, naglasio je jučer kako su ove školske godine osigurali ukupno 678 pomoćnika u nastavi za oko tisuću djece s poteškoćama u razvoju za što je Grad izdvojio 4,5 milijuna kuna. Među polaznicima su osobe različitih zanimanja i generacija, većinom nezaposlenih osoba koje godinama nisu mogle naći posao u struci.

Nastasja Dubravić završila je Školu za tekstil, kožu i dizajn i kratko je honorarno radila u OŠ Savski gaj.

–Volim raditi s djecom i želja mi je pomoći onima kojima najviše treba, a dodatna mi je motivacija i rođakinja koja ima epilepsiju - kazala je Nastasja.

Spomenuta se edukacija financira iz Europskog socijalnog fonda, a po polazniku košta oko 1500 kuna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije