Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prometna kultura

Učenici provjerili - na zebri će stati 64 posto vozača

'pjesaci'
'PXL Fotodesk /Vecernji'
14.06.2011.
u 13:39

Školarci cestovnog prometa motrili su 20 pješačkih prijelaza u gradu i evidentirali 19.493 vozača

Na raskrižju Ulice kralja Zvonimira i Kušlanove "zebra" je na kojoj će se zagrebački vozači najčešće zaustaviti - njih 86,17 posto tamo će propustiti pješaka. S druge strane, na raskrižju Palmotićeve i Šenoine mogli biste se načekati na prelazak, jer će tamo stati tek njih 29,02 posto.

 Podaci su to iz akcije Dan ljubaznosti u prometu, koju je provelo 60-ak učenika Škole za cestovni promet na dvadeset pješačkih prijelaza, a koja se provodi 15 put. Učenici su, nadalje, od 19.493 evidentirana vozača zabilježili da je pješake propustio njih 64,21 posto. Izuzev spomenutog raskrižja, najpristojniji vozači su bili i na raskrižju Ilice s Mesničkom te na Trgu kralja Tomislava kod ulaza u Glavni kolodvor.

Sasvim je suprotna slika na raskrižju Petrove i Domjanićeve, te Bakačeve - Pod zidom - Vlaška, gdje će zebru ispoštovati oko polovice vozača. Općenito, broj onih savjesnih povećao se 1,96 posto u odnosu na prošlu godinu, kažu brojke, koje su, pak, višestruko veće s obzirom na premijerno izdanje te akcije.

Tada je, dodaju iz MUP-a, na zebru stajalo tek 36 posto vozača u gradu. Iz skupine savjesnih vozača izvući će njih deset koji će potom u Auto-klubu Siget dobiti pismenu pohvalu i nagradu tog kluba i Turističke zajednice grada Zagreba, koji su s Odjelom za sigurnost cestovnog prometa organizatori te tradicionalne akcije.

Ključne riječi

Komentara 2

MI
Milkica
19:06 14.06.2011.

Taksisti koji voze Vodnikovom i Mihanovićevom po žutoj traci, a pogotovo oni koji idu u smjeru istoka, nikada ne stanu pješacima na zebri, bahati su i ponašaju se ko prvi ljudi. Sramota. Naravno, ne govorim o Cameu.

DO
domani
11:38 16.06.2011.

...naravno da gore navedeni vozači taxi vozila stanu na zebri, čak nasred zebre bahato, najviše u centru grada!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije