Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravnatelji odmah reagirali

Učenice se tukle iza škole u Dubravi dok su drugi navijali. Sve je snimljeno

Prehrambeno-tehnološka škola Dubrava
Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
18.02.2020.
u 09:42

Nakon razgovora s učenicama ravnatelji su postupili prema pravilniku i obavijestili Gradski ured, Ministarstvo i sve nadležne službe o tome što se dogodilo

Prošlog tjedna kod zgrade Prehrambeno-tehnološke škole u Dubravi potukle su se dvije učenice, a navodno je sukob između njih izbio zbog dečka. Budući da se u zgradi nalazi nekoliko škola: Veterinarska, Agronomska i Prehrambeno-tehnološka, svi su ravnatelji i pedagozi odmah reagirali.

– Istina je, učenice su se potukle u garažama iza škole. Čim sam čula što se događa, odmah sam nazvala policiju, međutim dok su oni došli na mjesto događaja, svi su se razišli – kazala je za 24sata ravnateljica Veterinarske škole Andrea Đurđević dodajući da su željeli pronaći počinitelje i stati tome na kraj.

Nakon dva dana istraživanja, anonimno je zaprimila video tučnjave koji je snimala jedna od učenica.

– Trebalo nam je dva dana da otkrijemo tko su dvije djevojčice sa snimke. Čim smo doznali, obje smo pozvali u ured na razgovor –  nastavlja ravnateljica. Doznali su da je jedna učenica Veterinarske škole, a druga Agronomske škole. Sastala se s ravnateljem Agronomske škole Ivicom Marinićem te je s njim dogovorila daljnji postupak.

– U petak me ravnateljica Veterinarske škole obavijestila da je jedna od sudionica tučnjave učenica Agronomske škole. Pozvali smo obje djevojčice u ured, nazvali njihove roditelje i obavili zajednički razgovor s pedagoginjom – kaže ravnatelj.

Navodno su djevojčice imale dogovorenu još jednu tučnjavu, pa su ravnatelji odlučili što prije reagirati. – Najvažnije nam je bilo to prevenirati. Obavili smo razgovor s njima, a roditelji su ih odveli kući taj dan – kaže. Nakon toga postupili su prema pravilniku i obavijestili Gradski ured, Ministarstvo i sve nadležne službe o tome što se dogodilo.

– To smo napravili u petak, tako da još uvijek nismo izrekli mjere učenicama, iako ćemo to napraviti do kraja ovog tjedna – kaže ravnateljica Đurđević. Nakon razgovora sa socijalnom pedagoginjom, djevojčice su se jedna drugoj ispričale te između sebe riješile problem.

Komentara 6

ZM
z.marcusgsxr
10:27 18.02.2020.

Slijedeća velika vijest biti će tučnjava u vrtiću.

ZA
zagabria1
10:50 18.02.2020.

Dvie klinke se potuku i ovi odmah zovu policiju? A jest nam zapad isprao mozak svaka čast. 'Bolji' smo učenik od učitelja, u negativnim stvarima naravno.

CR
creedence1954
09:58 18.02.2020.

I ovo je vama vijest za novine??? Jadno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije