Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preveniraju širenje COVID-a

U zaprešićke osnovne škole i vrtiće bit će postavljeni senzori za praćenje kvalitete unutarnjeg zraka

Šibenik: Učenici nižih razreda krenuli u školu, ostali idu online
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/5
16.02.2021.
u 08:12

- Zaprešić ovim pilot-projektom na razini Zagrebačke županije postaje jedini grad u regiji koji ima ovakvo praćenje na razini predškolskog i osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja - kažu u Gradu Zaprešiću.

U zaprešićke osnovne škole i vrtiće bit će postavljeni senzori za praćenje kvalitete unutarnjeg zraka, javljaju u Gradu Zaprešiću. Prvih 15 senzora postavljeno je 2017 godine, a sada će bit postavljeno dodatnih 88  pa će tako biti pokrivene sve učionice triju zaprešićkih osnovnih škola i sve sobe dječjih vrtića.

- Senzori kontinuirano prate količine CO2, visinu temperature te postotak vlage, a zvučno i na displeju signalizira porast vrijednosti CO2 iznad dozvoljenih razina te prikupljene podatke prikazuje kroz web i mobilnu aplikaciju. Ovime će se prevenirati širenje bolesti COVID-19, poboljšati kognitivne sposobnosti i obrazovna postignuća djece te realizirati ciljevi postavljeni Strategijom pametnog grada - objašnjavaju u Gradu. Djeca u učionicama i sobama vrtića, kažu, provedu gotovo trećinu dana, a neki i više pa je izuzetno važno da kvaliteta zraka u zatvorenim prostorima bude kontrolirana i kvalitetna. U ovim se ustanovama provodi i kontinuirana kvaliteta vode, hrane te čistoća površina.

- Zaprešić ovim pilot-projektom na razini Zagrebačke županije postaje jedini grad u regiji koji ima ovakvo praćenje na razini predškolskog i osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja - kažu u Gradu Zaprešiću. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije