Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

U Zagrebu sjajan kulturno scenski program "U Borgesovim ogledalima"

Povodom 120. obljetnice velikog argentinskog književnika
18. prosinca 2019. u 09:43 84 prikaza
U Borgesovim ogledalima

U četvrtak, 19. prosinca u 19 sati u Kulturno informativnom centru, Preradovićeva 5, Zagreb, u povodu  120. obljetnice rođenja Jorge Luis Borgesa priređujemo program pod naslovom „U Borgesovim ogledalima“.

U programu će sudjelovati: Tonko Maroević, Goran Matović, Daniel Rafaelić, Boro Radaković i Miro Odak, a uvodnu riječ održat će Milana Vuković Runjić, pročelnica Gradskog ureda za kulturu.

Scenski događaj  „U Borgesovim ogledalima“ koncipiran je kao dinamično preplitanje ispovjednih tonova i temeljnih simbola izvučenih iz bogatoga i obilnoga opusa Jorgea Luisa Borgesa. 

U svrhu jače polarizacije elemenata, pa i naglašavanja ideje međusobnog zrcaljenja svih sastojaka, uz umjetnike koji su trajno opsjednuti Borgesovim djelom, uključili smo glazbu i film. Sudionici ovog posebnog scenskog događaja koje je okupio Goran Matović, autor koncepcije, svojim umijećem uspostavljaju novi dijalog s piscem koji je središte književnog univerzuma.

Borgesova slava zasniva se na ulozi ekskluzivnog šaptača, ezoteričnog reformatora i elitnog sugovornika: usprkos svojoj poznatosti, Borgesovi čitatelji imaju iluziju da su ga sami otkrili i da im se gotovo osobno obraća . Nakon Borgesa u književnoj republici ništa ne ostaje tamo gdje je prije bilo…

„ Nisam siguran da postojim, u stvari.  Ja sam svi pisci koje sam poznavao, svi ljudi koje sam sreo, sve žene koje sam volio; svi gradovi koje sam posjetio… Nisam ni u što siguran, ne znam ništa…Možeš li zamisliti da čak ne znam ni datum svoje smrti?“ Jorge Luis Borges

VELIKA TUGA
Preminuo Damir iz ŽNV: Bio je samohrani otac koji je prije 14 godina postao udovac
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće