Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nikola tesla

U Zagrebu se obilježava obljetnica rođenja jednog od najvećih svjetskih izumitelja

Zagreb: Polaganje cvijeća na spomenik Nikole Tesle  povodom Teslinog 167. rođendana
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
1/8
10.07.2023.
u 14:46

U čast Tesli sinoć su i zagrebačke fontane kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice osvijetljene njegovim likom.

Možda i najveći um s ovih prostora, rođen je na današnji dan, 10. srpnja davne 1856. godine. Iz malog mjesta Smiljan, nedaleko od Gospića u svijet je otišao i svojim ga izumima zadužio Nikola Tesla. 167. rođendan, odnosno obljetnica rođenja svečano se slavi i u Zagrebu.

Glavni grad Hrvatske Tesli je posvetio ulicu u centru grada, a na vrhu ulice "sjedi" i spomenik velikom izumitelju. Ondje je jutros položeno cvijeće, ali i puštena Teslina bijela golubica mira. Dio je to trodnevnog slavlja Teslina rođendana u organizaciji udruge Tesla&friends.

POVEZANI ČLANCI:

– Zašto tri dana? Zato što je kod Tesle sve moralo biti u znaku broja tri i djeljivo s brojem tri – objašnjava nam Dragica Mihajlović, predsjednica Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost, koja 14. godinu organizira bogat rođendanski program. Svečano će biti i večeras u Hotelu Esplanade gdje će biti održana dodjela nagrada Genij za budućnost.

U čast Tesli sinoć su i zagrebačke fontane kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice osvijetljene njegovim likom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije