Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABRINJAVAJUĆI PODACI

U Zagrebu ogroman udio pozitivnih, svaka druga testirana osoba ima COVID

koronavirus
Reuters/PIXSELL
27.11.2021.
u 14:00

Nastavni zavod za javno zdravstvo objavio je najnovije brojeve zaraženih, ali i testiranih te cijepljenih na području Zagreba.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju obrađeno je 1.858 uzoraka, od kojih je 939 bilo pozitivno, priopćio je u subotu NZJZ "Dr. Andrija Štampar" koji navodi i da podatke HZJZ-a o novooboljelima i potencijalno ozdravljenima u Zagrebu dosad nisu zaprimili.

Kod četiri je osobe moguća izloženost na radnom mjestu, za 610 osoba poslana je uputa o mjerama, kod jedne je osobe moguće mjesto izloženosti zdravstvena ustanova, a kod 22 osobe bolest je utvrđena obradom kod obiteljskog liječnika.

Dvije su osobe bolesti izložene u odgojno-obrazovnim ustanovama, a dvije osobe tijekom obiteljskih i ostalih okupljanja.

U petak je zbog pozitivnog nalaza testa kod 74 učenika i jednog nastavnika osnovnih škola te 54 učenika, jednog nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi srednjih škola, izrečena mjera samoizolacije za 597 učenika osnovnih i 210 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba trenutno je devet osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana na cijepnim punktovima Grada Zagreba cijepljene su 2.293 osobe, od kojih 818 prvom dozom.

Na cijepnom punktu Velesajam cijepljeno je 1.007 osoba, od toga 309 prvom dozom.

Ključne riječi

Komentara 12

JO
jovicamod
17:58 27.11.2021.

Pa u Zagrebu se slabo drži do mjera da budemo iskreni. Eto i advent je kreće... Taman da nas sve zatvore oko Božića.

PP
Preodgojen_Povratnik
15:04 27.11.2021.

Nakon toliko vremena, moglo bi se razlikovat termine covid(bolest) i korona(virus). estira se prisutnost virusa, a ne bolesti. Jedino ako greske u naslovu nisu namjerne.

Avatar madcap
madcap
15:11 27.11.2021.

50 % pozitivnih testova. Ne da je reakcija izmakla nadzoru, nego je otpočela lančana reakcija. Bravo stožer, bravo vlada, bravo antivakseri! Uskoro bi mogli početi proučavati efekte covid-bombe. Bit će puno novih znanja u stručnom području biološki rat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije