Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oprezno u prometu

U Zagrebu najteže dosad, Zimska služba: Nismo zatajili!

zima, zagreb,  (1)
Foto: PIXSELL
1/10
07.02.2012.
u 09:01

U Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju još su sinoć poslana po dva traktora s košarom i utovarivačem, dok su kamioni sa solju kako je prvotno bilo planirano, ipak ostali u Zagrebu.

Jutro u Zagrebu osvanulo je uz brojne prozivke vozača zbog neočišćenih cesta. Prvi put od kada je snježno nevrijeme pogodilo grad pod Sljemenom, Zimska je služba, čini se, zakazala.

Većina prilaznih magistralnih cesta prema hrvatskoj metropoli relativno je dobro očišćena, dok su gradske prometnice u totalnom kaosu. Brzina vozila ne prelazi 20 kilometara na sat, zbog čega se stvaraju kilometarske kolone, posebice na važnijim križanjima u Zagrebu.

Zagrebačka Zimska služba, koja je do danas pokazala odličnu pripremljenost na snježno nevrijeme, raspolaže s gotovo 200 vozila, ali očito da ih je novi val padalina – iznenadio.

– Nemoguće da smo "zaspali". Snijeg neprekidno pada što je možda napravilo određene poteškoće u prometu, ali nikako se ne može reći da smo zatajili – objasnio je Vlado Suša, v.d. glasnogovornika zagrebačke Zimske službe.

– Ekipe rade dan i noć na raščišćavanju gradskih i prigradskih cesta, u stalnom smo kontaktu s Hrvatskim hidrometeorološkim zavodom, informacije o vremenu bilježimo iz minute u minutu te prema njima i provodimo program čišćenja – iznio je Suša.

A s obzirom na elementarne nepogode koje su zahvatile tri hrvatske županije: Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju, gradonačelnik  Milan Bandiću uputio je najugroženijim gradovima pomoć u mehanizaciji i opremi.

U Splitsko-dalmatinsku i Šibensko-kninsku županiju još su sinoć poslana po dva traktora s košarom i utovarivačem, dok su kamioni sa solju kako je prvotno bilo planirano, ipak ostali u Zagrebu.

Pomoć je u Dalmaciju poslana, kako su naveli iz zagrebačke Zimske službe, pod uvjetom da ni u jednom trenutku ne bude dovedeno u pitanje redovito čišćenje  Zagreba od snijega.

To je, nakon upućenog posebnog vozila za čišćenje prije nekoliko dana u Vrgorac, druga "posudba" zagrebačke mehanizacije zametenim područjima na jugu naše zemlje.

Komentara 132

ZE
zelenaruka
11:20 07.02.2012.

kaj dalmatinci misle da purgeri ne znaju za Istru? Kulturnija i živopisnija regija...a more i sunce su samo more i sunce

Avatar madcap
madcap
13:07 07.02.2012.

Pero13 To dođeš na more i onda na zidić pivo od Konzuma (da nije Pan? :D) ili iz samoposluge. Kakav ljetnji ugođaj! Morat ću to i sam probat.

NE
nepotrebni
10:54 07.02.2012.

Super. Sjever nek pošalje ralice, a jug sol.. Pa da zajednički udarimo na nevrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije