Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni dug

Bandić: Teška gospodarska situacija u Zagrebu nije slučaj

Milan Bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.04.2014.
u 14:44

Dodao je kako ukidanje ugovora o nabavci automobila, raskidanje kolektivnih ugovora ukoliko sindikati ne prihvate na mjeru štednje govori kako Grad podvlači crtu na trošenje i honoriranje nerada.

Prilikom današnjeg otvorenja manifestacije Green city project na trgu Petra Preradovića, gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo se na neke od aktualnih tema. 

Na novinarsko pitanje kako gleda na eksploziju javnog duga, uvoda novih mjera i gospodarsku situaciju u Hrvatskoj, Bandić se osvrnuo samo na Zagreb. 

- Mogu govoriti samo o Zagrebu. Ovdje stvari idu dosta dobro, a mogle bi još bolje. Teška gospodarska situacija u Zagrebu nije slučaj. Kada budem gradonačelnik Hrvatske onda ću vam moći odgovoriti na pitanje o Hrvatskoj - odgovorio je Bandić. Nadovezao se i na pitanje o pretjeranom trošenju u gradu.

- Zagreb je uvijek trošio koliko je trebao, možda i malo više, no uvijek se stavljao u gabarite. Zato smo lakše i prebrodili ovu krizu. Ali u vrijeme recesije i krize ćemo prestati trošiti. U Zagrebu je dijelom trošeno ono što nije zarađeno, no tri puta manje nego u ostatku Hrvatske - odgovorio je Bandić. Dodao je kako ukidanje ugovora o nabavci automobila, raskidanje kolektivnih ugovora ukoliko sindikati ne prihvate na mjeru štednje govori kako Grad podvlači crtu na trošenje i honoriranje nerada.

>> Mladi ste, nezaposleni i na burzi? Javite se u Grad

>> Održan 5. dm Green city project

Ključne riječi

Komentara 38

DO
doktorica
12:05 20.04.2014.

neka prvo otpusti sve nepotrebne pisare u Poglavarstvu,Holdingu i dr.,pa to je strašno koliko je te birokracije nagomilano,kao da ne živimo u doba informatizacije,nego za svaki papir treba jedan"djelatnik"!

TR
Trajkovski
17:07 19.04.2014.

Evo mu onda i par prigodnih slogana za kapanju: "Spasio je Zagreb, spasit će i Hrvatsku!" & "Povjetarac s Jakuševca: miris promjene i konačne pobjede!"

Avatar possibilis
possibilis
15:32 20.04.2014.

Tko o čemu - Bandić o mudrosti. Upropastio je milijune uložene u prošlu kampanju izjavom da "dela k'o konj". A kompletan crno - žuti vizual na temu pčele je već bio spreman. :-) bez zezancije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije