Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

U Zagrebu će se u nedjelju okupiti preko 70 bajkerica i bajkera kako bi sudjelovali u posebnoj Gentleman’s Ride vožnji

Movember
Foto: John Nguyen/PRESS ASSOCIATION
1/2
17.05.2024.
u 16:36

Samo u Zagrebu prikupljeno je više od 1.000 EUR za svjetsku Movember fundaciju za borbu protiv raka prostate, a podržali su je Grad Zagreb i Veleposlanik Australije u RH Nj. Eks.Richard Rodgers

Ovogodišnja Gentleman’s Ride vožnja koja će se održati u nedjelju 19.05. do sada je okupila 70 motoristica i motorista koji će se provozati zagrebačkim ulicama na klasičnim i old timer motociklima kako bi skrenuli pažnju na važnost zdravlja muškaraca, s posebnim naglaskom na prevenciju i preventivne preglede, te mentalno zdravlje.

Trenutačno se za zagrebačku vožnju, prijavilo preko 70 motoristica i motorista, koji su prikupili više od 1.000 EUR donacija, što je najbolji uspjeh u posljednje četiri godine, a u Zagrebu se ovakve vožnje održavaju od samih početaka, 2015. godine.

Gentleman’s Ride Zagreb podržao je i gradonačelnik Tomislav Tomašević, a predstavnica Grada će biti dr. med. Ivana Đerek Dubravčić, voditeljica Odjela za zdravstvenu zaštitu i planiranje, dok će također motoristice i motoriste ispratiti i Nj. Eks. Richard Rodgers, Veleposlanik Australije u Republici Hrvatskoj, inače državi iz koje The Distinguished Gentlemans Ride i dolazi.

Uoči nedjeljne vožnje, glavni organizator ovogodišnje vožnje, Željko Riha, istaknuo je:
“Izuzetna mi je čast što sam ove godine dobio povjerenje od DGR-a i Movember organizacije za organizaciju ovogodišnje vožnje u našem glavnom gradu. Važno nam je skrenuti pozornost na muško zdravlje i mentalno zdravlje muškaraca o kojem se manje govori. Drago mi je da smo prikupili sredstva koja će se donirati u tu svrhu, ali bit će mi još draže ako ova naša vožnja potakne muškarce da odu na preventivne preglede, ali i da razgovaraju o mentalnom zdravlju kojem svakako i ovakva druženja uz vožnju mogu pomoći.

Ujedno bih se zahvalio svim bajkericama i bajkerima, te svim entuzijastima i našim partnerima na podršci i pomoći u organizaciji. Veliko hvala svima! ”

Lijepo nedjeljno popodne i Gentleman’s Ride, završit će se uz Submarine burgere i dobru glazbu u The Garden Brewery Taproomu gdje će svirati posebna svjetska senzacija, Julijan Erič i grupa Midnight Lightnin' (power trio iz Ljubljane)

EDITORIAL USE ONLY (Left to Right) Neil Harrison, David Raymond, Bruce Carter, Adil Slimani, Alex Richards, Carlo José, at Trafalgar Square, London with their vintage bikes ahead of the Distinguished Gentleman???s Ride, which will see around 1,000 bikers tour the streets of London this Sunday 22 May, to raise money for official charity partner, Movember. Picture date: Thursday May 19, 2022. Photo: John Nguyen/PRESS ASSOCIATION
Foto: John Nguyen/PRESS ASSOCIATION

Glavni partner ovogodišnje vožnje je Submarine Burger, koji je nedavno dobio veliko priznanje i uvršten je u top 50 burgera u Europskoj Uniji od strane renomiranog Big 7 Travel bloga. Tom prilikom, Luka Jureško, COO & Partner, podijelio je zašto je Submarine podržao Gentleman’s Ride ove godine i zašto će dio zarade u nedjelju donirati Movember udruzi za borbu protiv raka prostate:

Nemoguće je dovoljno istaknuti koliko je važna prevencija u zdravlju i mentalno zdravlje, a Submarine je oduvijek bio uz ovakve inicijative i aktivno podržava ne samo domaću zajednicu, već i međunarodna događanja, a pogotovo organizacije poput Gentleman’s Ride koje imaju ovakav plemenit cilj. Još jednom bih vas pozvao da podržite vožnju u nedjelju i pridružite nam se na burgerima u Submarine-u.

Ovim putem još jednom pozivamo sve građanke i građane, da se okupe ispred Hrvatskog narodnog kazališta u 10:00 kako vidjeli neke od najposebnijih motocikala u Zagrebu i ispratili motoristice i motoriste na njihovu vožnju gradom.

2024 Gentleman’s Ride - Zagreb podržavaju

Gentleman’s Ride Zagreb ne bi bio moguć bez podrške partnera ovogodišnje vožnje, a to su Submarine Burger, The Garden Brewery, Novema Nova, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ , Policijska uprava zagrebačka i Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević

Prijave na vožnju

Prijave na vožnju su još moguće, potrebno je registrirati se i prijaviti na web stranicama Gentleman’s Ride Zagreb gdje će motoristice i motoristi dobiti sve informacije o vožnji.

Važna napomena

Da bi motoristice i motoristi sudjelovali u vožnji potrebno je pratiti dress code, informacije su dostupne na web stranicama. Također motocikli mogu biti moderni klasici, old timeri i chopperi, te na našim prostorima dobro poznate Vespe i Tomosi (i slični modeli).

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije