Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19

U Zagrebu 609 novozaraženih, na Štamparu 40 posto testiranih pozitivno

Zagreb: Drive-in testiranje na COVID-19 u zavodu Andrija Štampar
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
19.11.2020.
u 11:16

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 22 korisnika i pet djelatnika

U Zagrebu je u protekla 24 sata, prema podacima HZJZ-a, 609 novozaraženih koronavirusom.

– U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1209 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 488 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 418 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 1103 osobe. Od 418 obrađenih pozitivnih osoba: 166 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 165 osoba je kontakt COVID + osoba, jedna je osoba doputovala iz Austrije. 16 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 29 osoba obrada je još u tijeku. Kod pet osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a kod sedam osoba tijekom boravka u zdravstvenoj ustanovi. Četvero djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 25 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine – objavljeno je na stranicama Štampara.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 22 korisnika i pet djelatnika.

VIDEO Velike gužve ispred Andrije Štampara zbog povećanog broja testiranja na koronavirus

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 23 učenika, sedam nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te 21 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 574 učenika osnovnih te 361 učenika srednjih škola. U karanteni Grada Zagreba nalazi se 14 osoba.

Zaključno, trenutno su u Gradu Zagrebu 3.272 aktivna slučaja.

Ključne riječi

Komentara 1

SO
Sobrudolf
14:05 19.11.2020.

Odavno ne citam ove propagandne clanke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije