Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krenulo antigensko testiranje

U Zagrebu 343 novooboljelih, zaraženo osam štićenika i djelatnika ustanova socijalne skrbi

Zagreb: Otvorenju brzog testiranja na COVID-19 u Sigetu nazočio i Milan Bandić
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/21
23.11.2020.
u 12:03

159 osoba su kontakti pozitivnih osoba, osam su štićenici i djelatnici ustanova socijalne skrbi i domova za starije, a ostali slučajevi povezani su s putovanjima iz inozemstva

Na području Zagreba u protekla 24 sata detektirana su 343 nova slučaja zaraze koronavirusom, a policija je tijekom vikenda utvrdila dva slučaja kršenja odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, izvijestio je u ponedjeljak zagrebački Stožer civilne zaštite.

Ukupan broj novooboljelih u Zagrebu je 343, a epidemiolozi su u posljednja 24 sata uspjeli kontaktirati i obraditi 414 novopozitivnih osoba. 

Utvrdili su da su 154 osobe negativne epidemiološke anamneze, 159 osoba su kontakti pozitivnih osoba, osam su štićenici i djelatnici ustanova socijalne skrbi i domova za starije, a ostali slučajevi povezani su s putovanjima iz inozemstva, kazao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč. Na području Zagreba trenutno su 3892 aktivna slučaja zaraze.

Jeleč je rekao kako je u ponedjeljak na 12 punktova krenulo antigensko testiranje na koronavirs. "To je testiranje najdjelotvornije kod pacijenata koji se testiraju između prvog i petog dana od pojave simptoma koji se mogu povezati s koronavirusom", kazao je. 

Brzo testiranje provode Domovi zdravlja u Zagrebu, za građane je besplatno, a mogu se naručiti preko online platforme http://brzitest.com.hr

VIDEO Na 12 lokacija u Zagrebu započelo testiranje na COVID-19 brzim testovima

U noćnom klubu zatečen zaraženi koronavirusom

Građane koji nemaju mogućnost online prijave mogu naručiti njihovi izabrani liječnici obiteljske medicine ili liječnici iz covid ordinacija, navodi se na web stranicama Grada Zagreba, gdje se mogu vidjeti detaljnije informacije o antigenskom testiranju. 

Voditelj službe prevencije u Policijskoj upravi zagrebačkoj Velimir Tišma izvijestio je kako je tijekom vikenda policija utvrdila dva slučaja kršenja odluka Nacionalnog stožera u ugostiteljskim objektima.

Zagrebačka policija na svojim je stranicama objavila i snimku iz zagrebačkog noćnog kluba, za koji je utvrđeno da je radio nakon dozvoljenog radnog vremena, a u njemu je zatečeno 170 osoba, među kojima je jedna bila zaražena koronavirusom.

VIDEO Muškarac pozitivan na koronavirus zatečen u noćnom klubu koji je prekoračio radno vrijeme

“Policijski službenici u suradnji s Državnim inspektoratom i Civilnom zaštitom provodili su tijekom vikenda koordinirane radnje u ugostiteljskim objektima. U nekim objektima zatekli smo vlasnike u prekršajima, odnosno u prekoračenju radnog vremena, ali i nizu nepridržavanja odluka Nacionalnog stožera”, kazao je Tišma.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije