Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pregovori Švaljek-HNS

U veljači odluka gradi li se na Sveticama nogometni kamp ili se traži nova lokacija

Sportsko rekreacijski centar Svetice
27.12.2014.
u 11:30

U Gradu smatraju da nije osiguran prostor za rekreaciju, a iz HNS-a poručili da ne pristaju na ultimatume

Za konačno, zeleno svjetlo za nogometni kamp na Sveticama, investitor kojeg je Hrvatski nogometni savez, čekat će se do prvoga tjedna veljače 2015. godine.

Tada je, naime, zakazana sjednica gradske Skupštine na kojoj će gradski zastupnici, bez primjedbi kao na posljednjoj sjednici zbog nedovoljno razrađenom ugovoru na relaciji Grad – HNS ili zbog nedovoljno osiguranog prostora za rekreaciju građana, morati ili prihvatiti ili odustati od podrške gradnji najavljenog objekta.

Protivljenje oporbe

– Odbiju li i tada zastupnici naš prijedlog, nećemo se brinuti. Spremni smo, naime, od svega odustati i preseliti kamp na drugu lokaciju. Ali u tom slučaju atletika i rekreacija ostaju problem Grada Zagreba, kao i zapuštene Svetice – tako je to poručio Damir Vrbanović, izvršni predsjednik HNS-a. Naime, na Badnjak je održan sastanak s dogradonačelnicom Sandrom Švaljek koja je s posljednje ovogodišnje sjednice povukla prijedlog ugovora između Grada i HNS-a zbog kritika oporbenjaka da je ugovor nedostatno i površno razrađen i ne štiti interese građana. Istaknuli su čak i kako se takav ugovor ne bi sklapao ni kod prodaje fiće.

– Zamjenica gradonačelnika predložila je sastanak na kojem je rekla da bi bilo dobro osnovati radno tijelo u kojem bi bili predstavnici Grada, HNS-a i stručnih službi kako bi se kvalitetno pripremio dokument. Na tim ćemo sastancima tražiti da se u sve zaključke unese činjenica da je HNS kompletan investitor te da želimo konkretno znati koja će naša prava biti nakon isteka 15-godišnjeg ugovora o koncesiji – rekao je Vrbanović.

Ulažemo u tuđu imovinu

Jasan je stav predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza, kažu da neće pristati ni na kakve ultimatume za korištenje objekta, koji bi se po planu trebao graditi na gradskom zemljištu koje je HNS-u na korištenje dano besplatno.

– Izrazili smo spremnost da ostanemo kod svog projekta, znamo da nećemo moći biti vlasnici, znamo da ulažemo u tuđu imovinu, u imovinu Grada Zagreba, ali želimo da se u ugovor jasno unesu naša prava nakon isteka ugovora – rekao je Vrbanović.

Naglasio je da planirani kamp na Sveticama nema nikakav komercijalni značaj, a iako su Gradu ponudili kompletnu dokumentaciju, detaljni troškovnik i obrazloženje obavijesti o povlačenju točke s dnevnog reda sjednice dobili su dva dana prije njezina održavanja.

– Bili smo iznenađeni činjenicom da smo dva dana prije dobili informaciju kako će se zbog tehničkih razloga ta točka skinuti s dnevnog reda. Rečeno nam je da se nisu "usuglasili uredi". I dalje smo spremni razgovarati, smatramo da se u ovome projektu treba raditi o partnerskom odnosu i zato prihvaćamo odgodu, ali inzistiramo da se i nas uključi u postupak pripreme dokumentacije – poručio je Damir Vrbanović.

I dok je za ovu sjednicu povukla prijedlog ugovora, Švaljek je u svome stavu jasna – smatra da je projekt kampa vrijedan 92 milijuna kuna i njegov predloženi izgled primjeren gradu baš na Sveticama.

Ovako će izgledati sportski centar na Sveticama, s kampom HNS-a

Komentara 2

Avatar rajetin
rajetin
17:33 27.12.2014.

Tko normalan gradi kamp u centru grada? Taj bi objekt trebao biti negdje dugdje - Tuhelj, Istra, Makarska rivijera ili Slavonija, neka odluče mjerodavni. Na Sveticama treba ostaviti rekreativne sadržaje. Maksimirsku "ljepoticu" treba srušiti, komercijalno isplativo zemljište dobro prodati i izgraditi stadion za 25-30 tisuća u Blatu, uz Savu, nasuprot Jarunu, blizu Arene, lako dostupno i iz grada i iz ostatka Hrvatske. Može kamp i tamo, uz stadion. Poljud obnoviti, ako treba i dograditi i imat ćemo nacionalni stadion za velika događanja (u slučaju da nam se dogode!).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije