Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća

U sudaru tramvaja ozlijeđeno 7 putnika i dva vozača

sudar tramvaja (1)
Foto: Boris Šćitar/Pixsell
1/4
24.09.2010.
u 08:42

Od siline udarca popucala su stakla, a stolci su kao projektili letjeli kroz tramvaje.

Danas oko 7.30 sati na križanju Čavićeve i Ulice grada Gospića došlo je do silovitog sudara dvaju tramvaja – trojke i trinaestice. Ozlijeđeno je ukupno devet osoba, a među njima i maloljetnici.

Na putu u školu

Ozlijeđeni su prevezeni u bolnice Dubravu, Rebro, Vinogradsku i Klaićevu bolnicu, a kako poručuju iz policije radilo se isključivo o lakšim tjelesnim ozljedama.

– Ne znam je li kočio! Mislim da nije stao ni na prethodnoj stanici. Hvala Bogu da smo sjedile, inače ne bi dobro završilo – ispričala nam je 16-godišnja Katarina Pavić, koja se umjesto u školi našla u bolesničkoj sobi na Rebru zajedno sa sestričnom Lucijom.

– Sjedalice su letjele okolo i posvuda je bilo stakla – dramatične prizore nam je prepričala Katarina.

Uplakane, preplašene i kako su nam ispričali neki od djelatnika na Rebru, vidno u šoku djevojčice su hitno primljene oko 9 sati, no puno gore je prošla 14-godišnja Maja Tušek, koja je također bila na putu u školu.

– Pukao mi je nos, a još su i našli dva, tri puknuća u licu – sa suzama u očima je ispričala Maja.

– Nisam ništa primijetila, sve je išlo jako brzo. Kasnije sam tek shvatila da sam udarila glavom u staklo kada sam vidjela sve one stolce na podu i ustala – kazala je Maja.

Napuknuća i na glavi

– Ustanovili su da ima nešto na mozgu i čekamo neurokirurga da vidimo što dalje – potresena je bila majka Ljiljana.

Tko snosi odgovornost za nesreću još nije jasno, no kako smo doznali od policajca koji je došao na ispitivanje svjedoka na Rebro, tramvaji će se prevesti na vještačenje, gdje će se utvrditi okolnosti sudara.

– Vjerojatno ćemo ih tužiti. I ja kad zgriješim, kazne me – rekao je Juro Pavić, otac Katarine, koja će još dugo pamtiti kobni polazak u školu.

Ozlijeđeni su i vozači koji su prevezeni u KB Dubravu. S krvavim zavojem oko glave vozač trinaestice, na koji je naletjela trojka, rekao nam je:

- Stajao sam kada je naletjela trojka i udario glavom, ne znam što se dogodilo.

Iz ZET-a nisu htjeli ništa komentirati dok traje istraga.

Komentara 9

AD
adrian1
10:45 24.09.2010.

Zašto ovaj policajac utegnuti maneken puši na svom radnom mjestu, a blagajnice u Konzumu ne mogu. Pa to je diskriminacija! Ili zakoni ne vrijede za organe reda?!?

MA
masterblaster
10:51 24.09.2010.

za ovo treba biti genijalac,i takvi voze našu djecu......eh da vam nema bandića vozili bi traktore po hercegovini.. ovih par dana sam bio bez auta i par puta se vozi sa busom,pa majko moja nebi tako ni krumpire vozi,kako ovi narod voze

CV
cvijece
16:17 26.09.2010.

Jedna mala digresija : Graz - tramvaj -tih - miriše -puna čaša vode se ne bi prelila u vožnji -široka pomoćna stepenica za izlaz invalida u kolicima.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije