Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Taksi finale

U srijedu na ulice Zagreba izlazi najmanje 156 novih taksija

taksi
VL
05.03.2011.
u 08:15

Grad će uskoro raspisati novi natječaj za preostale dozvole, kojih će maksimalno biti 107

Od 263 nove taksi dozvole dodijelit će se njih najviše 195, zbog toga će Grad raspisati novi natječaj za ostatak dozvola! Naime, prijavljeni taksisti nisu zadovoljili uvjete, tako da je na natječaju prošlo 80 dozvola riječkog Cammea, 19 Eko-prijevoza i 76 fizičkih osoba odnosno obrtnika koji imaju po jedno vozilo.

“Dobili stvarnu sliku”

Međutim, broj novih taksista koji u srijedu izlaze na zagrebačke ulice, može varirati s obzirom na to da je još 20 vozača Cammea prijavljeno na ispit o poznavanju grada, ali i zato što Eko-prijevoz još nije nabavio vozila.

– Javni je natječaj za taksiste okončan i dobili smo stvarnu sliku. Očito je da će se morati raspisati još jedan natječaj za popunjenje mjesta. Mnogi prijevoznici nemaju ispunjene uvjete za obavljanje taksi prijevoza, a dio vozača nije položio ispite ili ih nema dovoljno – zaključio je Davor Jelavić, pročelnik Ureda za graditeljstvo i promet.

Rezultati za nove taksiste su poražavajući, a razlog su tomu, kako kaže Jelavićev pomoćnik, Mijo Bezer, oni isti s početka natječaja.

– Cammeo je do jučer prijavio 148 vozača, od kojih je 116 izišlo na ispit o poznavanju grada koji je položilo njih 80 – što znači da Cammeo može dobiti samo 80 dozvola – objasnio je Bezer.

Ako komisiju i ispit prođe spomenutih 20 vozača Cammeo će biznis u Zagrebu u najboljem slučaju pokrenuti sa sto automobila. To je upola manje od najavljivanog.

U nezavidnoj je situaciji i tvrtka Eko-prijevoz. Od najavljenih 50 vozila mogu dobiti najviše 19 dozvola jer toliko imaju kvalificiranih vozača.

Nemaju glavni uvjet

A mogli bi pak ostati bez ijedne dozvole jer, kaže Bezer, do jučer nisu nabavili vozila, što je, naravno, glavni uvjet za njihovo dobivanje.

Ako tomu bude tako i ako Cammeovih 20 vozača ne položi ispit broj dozvola za drugi natječaj mogao bi se popeti na 107.

Komentara 11

AN
antimafia
11:19 05.03.2011.

Možete odobriti 67 milijuna dozvola, i opet se neću voziti sa taksijem, koji su to pljačkaši. Zagreb je mali grad, u sat vremena pješke dođem gdje god treba, a do aerodroma redovito voze busevi s kolodvora.

CH
Charmed
14:03 05.03.2011.

Jedna žalosna vijest, eko-taxi (http://ekotaxi.hr/), koji je ovih dana trebao doći na ulice grada Zagreba, nemilosrdno je zaustavljen u svom pokušaju. Još jedna briljantna ideja mladih poduzetih ljudi, ostala je nedovršena zbog nesposobnosti dobivanja leasing kredita za aute, unatoč brojnim garancijama, hipotekama i jamcima. Svi bi profitirali,autokuća, leasing, poslodavac, radnici....I tako je još jednom Hrvatska država, rasprodavši banke, uništila perspektivni projekt koji je VEĆ BIO ZAPOSLIO preko 50 ljudi, a namjeravao zaposliti i preko 150! A ljudi su uložili sve, imali su ured, tehničku opremu, ljude...Nadam se da će neka od leasing kuća uvidjeti potencijal ove mlade tvrtke, kao jedne ekološke alterantive, a prije svega i u zapošljavanju i prehranjivanju obitelji novo zaposlenih (budimo realni rješavanje nezaposlenosti je gorući problem...). Tako da, dečki, držim fige i nadam se da se vidimo uskoro!

MY
mycropht
10:51 05.03.2011.

Da li su testirali poznavanje grada i kod postojećih taksista? Jedno je sigurno, ako se organizira turnir u šahu za taksiste, novopridošli nemaju nikakve šanse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije