Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija čišćenja

U sklopu Zelene čistke počistit će i tri lokacije u okolici Samobora

ciscenje
Dusko Jaramaz/PIXSELL
20.04.2016.
u 12:17

Akcija čišćenja za vikend na tri lokacije, u Rakovom Potoku, na Vugrinščaku i na Tancplacu

Već četvrtu godinu za redom Grad Samobor uključuje se u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš.

Kulminacija kampanje je akcija čišćenja koja će se održati u subotu, 23. i nedjelju, 24. travnja, na tri lokacije, u Rakovom Potoku, na Vugrinščaku i na Tancplacu. U subotu, 23. travnja održavaju se dvije akcije koje počinju u 10 sati. Tako će u akciji čišćenja Vugrinščaka uz Grad Samobor sudjelovati Udruga oživljena povijest i DVD Samobor te mjesni odbori Centar i Gornji kraj – Hamor, a čistit će se staze prema Starom gradu i Anin – perivoju. Prikupljeno granje iskoristit će se za pripremu Jurjevskog krijesa koji se održava na livadi Vugrinščak od 20 sati.

Akciju na Tancplacu koordinirat će Javna ustanova Zeleni prsten, a uređivat će se i prostor oko kapele sv. Ane i dva paviljona te okolne pješačke staze. Treća akcija održat će se u nedjelju, 24. travnja u Rakovom Potoku gdje će se čistiti dio površine šume na potezu od “Izvora” prema “Slemenu”. Većina otpada nalazi se u samom koritu potoka i na taj način povećava zagađenost iznimno bistre i pitke vode. Akciju organiziraju volonteri u suradnji s mjesnim odborom, a okupljanje je u 9 sati kod Konzuma u Rakovom Potoku. Suorganizator svih akcija je samoborski Komunalac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije