Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ganz novi festival

"U sjeni valova" (audio-govorne sieste) francuskog elektroakustičnog dua Kristoff K.Roll na Ganz novom festivalu!

Ganz novi festival
Foto: Mostafa Abdel Ati
1/3
11.10.2016.
u 13:13

U parku Zrinjevcu, 6. Ganz novi festival otvorit će 13. listopada zvučni teatar „U sjeni valova“ francuskog sound art dua Kristoff K.Roll.

Francuski institut u Hrvatskoj i Ganz novi festival pozivaju vas da 13. i 14. listopada u 17, 18.30 i 20 sati u najstarijem i najljepšem zagrebačkom parku uživate ležeći u udobnim ležaljkama te slušate priče iz snova koje su Carole Rieussec i J-Kristoff Campsza za vrijeme svoje rezidencije u Zagrebu prikupili, a zatim preradili, uredili te upotpunili glazbom. Ulaz na program je besplatan.

„Najprije je tu izvedba koju svi slušaju ležeći, započinjući sa živim prikazom zvukova koji nas okružuju i generalne atmosfere stvorene događanjem, krajolikom i dobom dana ili noći. Potom slijede zvukovi i glasovi inspirirani identitetom mjesta, tvoreći pritom instantnu zvukovnu kompoziciju. Na kraju, slušamo priče iz snova koje smo prikupili, preradili, uredili i obilježili glazbom koja prati slušatelje/ice na tom snovitom putovanju.

Svaka je sesija, kao i san, drugačija.

Paralelno s ovim javnim događanjem, radimo i na prikupljanju snova za Knjižnicu priča iz snova. Kako bismo poboljšali svaku novu audio-govornu siestu, snimamo snove koje nam govore slušatelji/ce voljni igrati tu igru. Uređujemo i prerađujemo te snove kako bismo ih uključili u nadolazeće sieste “ pojasnili su autori projekta.

Projekt: Kristoff K. Roll

Produkcija i administracija: Bérangère Mabé

Cie Kristoff K.Roll podupire La La Région Occitanie – Francuska

Događanje je organizirano u suradnji s Francuskim institutom, projektom TransARTE i programom TEATROSKOP (www.institutfrancais.com).

Ganz nove besplatne ulaznice možete preuzeti na dan izvedbi predstave Kristoff K.Roll: „U sjeni valova“ na blagajni Teatra &TD, Savska cesta 25, od 11 sati i u parku Zrinjevac od 15 sati do početka izvedbi.

Više o svemu na ganznovi.sczg.hr.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije