Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi sportaši Zagreba pobjednici Turnira četiriju gradova

U sedam godina osvojili pet naslova

atletika
Foto: Vecernji.hr
1/2
18.06.2014.
u 19:30


Prvo mjesto osvojili rukometaši (sve tri pobjede) i nogometaši

Već sedam godina mladi sportaši Zagreba sudjeluju na Turniru četiriju gradova (prije pet gradova) i za to vrijeme čak su pet puta bili ukupni pobjednici. Posljednji put ovoga vikenda u Budimpešti. U natjecanju sa svojim vršnjacima do 17 godina iz Bratislave, Ljubljane i Budimpešte, Zagreb je bio najbolji u nogometu i muškom rukometu. Odbojkašice, košarkašice, stolnotenisačice, stolnotenisači i atletičari bili su drugi, dok su atletičarke zauzele četvrto mjesto.

Sve po pet razlike

Rukometaši su sa sve tri pobjede ostavili najbolji dojam na turniru. Pobijedili su redom Ljubljanu (28:23), Bratislavu (25:20) i Budimpeštu (15:20). Zanimljivo, sve tri utakmice dobili su sa po pet razlike. Od 14 igrača samo dvojica nisu bila iz CO Zagreba (osam igrača) i Dubrave (četiri igrača). Ivo Karamatić član je Medveščaka, a Adrian Turkalj igra za Maksimir. Reprezentaciju su vodili Zoran Mlinarić i Zvonimir Bilić.

– Očekivali smo da ćemo biti prvi jer smo bili kompletni. U reprezentaciji smo imali šest kadetskih reprezentativaca Hrvatske koji su baš za Budimpeštu bili slobodni, odnosno nisu imali reprezentativnih obveza. Posebno bih istaknuo Ivana Bilušića, srednjeg vanjskog – rekao je Zoran Mlinarić, trener Zagreba.

Jeste li se dogovorili da svaku utakmicu pobijedite s pet razlike?

– Ne, to je tako slučajno ispalo. Vodili smo i više, ali smo na kraju posustali – zaključio je Mlinarić.

S dvije pobjede, nad Ljubljanom (2:0) i Budimpeštom (2:0), i jednim neodlučenim susretom protiv Bratislave (0:0) odlični su bili i nogometaši. I ostali zagrebački sportaši opravdali su nastup u Budimpešti te su na najbolji način prezentirali svoje sportsko umijeće među vršnjacima iz ostala tri srednjoeuropska glavna grada.

Beč otkazao nastup

Turnir se održao 19. godinu zaredom, s tim da mu se Grad Zagreb priključio 2008. godine na poticaj gradonačelnika Milana Bandića, pa se natjecanje održavalo pod nazivom Turnir pet gradova. Ove godine Beč nije nastupio na turniru. Otkako se priključio ovom projektu prije sedam godina, Grad Zagreb je najuspješniji sudionik s čak pet ukupnih pobjeda.

>> Stotine mladih posjetile Kineziološki fakultet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije