Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki odaziv

U Samoboru za obnovu prometnica 2,5 milijuna kuna više

tribinasamobor
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
19.06.2015.
u 14:27


Obnova Ulice Gornji Kraj uskoro kreće, a završetak radova je početkom rujna

Centar za mlade, dom za starije osobe, razvrstavanje otpada, bivše kupalište Šmidhen... dio je to pitanja postavljenih sinoć na Večernjakovoj županijskoj tribini održanoj u Samoboru.

Dvorana Pučkog otvorenog učilišta bila je puna Samoboraca koje je zanimalo kako poboljšati život u svom gradu i koji se sve projekti planiraju.

Značajni projekti

Na njihova pitanja odgovarao je gradonačelnik Samobora Krešo Beljak, njegova zamjenica Sanja Horvat Iveković, Zvonko Župančić, pročelnik za komunalne djelatnosti, Branimir Šiljak, predsjednik Gradskog vijeća grada Samobora i Ivica Karoglan, direktor Komunalca.

– U ovoj smo godini prvi put nakon šest godina doživjeli proračunski rast. Tako da smo na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća povećali za 2,5 milijuna kuna iznos za obnovu samoborskih prometnica - poručio je za početak građanima gradonačelnik Beljak.

Među najznačajnije gradske projekte uz sanaciju odlagališta Trebež gradonačelnik je istaknuo početak gradnje nove školske dvorane u vrijednosti 10 milijuna kuna od čega 75 posto iznosa financira Grad Samobor, a ostatak Zagrebačka županija. A kakvi su još planovi za poboljšanje uvjeta mladih u Samoboru?

– Centar za mlade je u planu za projektiranje, prijavljen je za fondove EU i nadamo se da ćemo veći dio sredstva izvući iz fondova. Početkom 2016. raspisat će se natječaj za projekt, a plan je da se za centar obnovi jedna od postojećih zgrada u bivšoj vojarni Taborec – rekao je gradonačelnik.

Između stotinjak posjetitelja jedan se prijedlog upućen gradskoj vlasti posebno istaknuo.

Naime, Samoborca, inače povratnika iz Švedske zanimalo je što je s obnovom Samoborčeka.

– HŽ je izradio projekt i platio ga 15-ak milijuna kuna, a u projektu piše da je predviđen broj dnevnih putnika iz Samobora prema Zagrebu 50 tisuća. A građana Samobora ima manje. Predviđen je i vijadukt preko cijelog Samobora... Tako da je cijeli taj projekt ambiciozno zamišljen, no ne znam koliko je ostvariv – rekao je Beljak.

Detaljan izvještaj sutra

Na to mu je građanin koji je postavio pitanje dobacio – dajte vi napravite prugu, a ja ću kupiti vlak. I svojom opaskom nasmijao cijelu dvoranu.

Zvonko Župančić stanovnicima Ulice Gornji Kraj poručio je da radovi u njihovoj ulici uskoro kreću, a završit će do početka rujna. Ostale odgovore na pitanja građana postavljenih na tribini moći će se pročitati u detaljnom izvještaju u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije