Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Više nije zabavno'

U samo dva sata područje Zaprešića zatresla dva potresa

Potres kod Zaprešića
EMSC
27.08.2013.
u 19:22

Nakon jučerašnjeg potresa područje Zaprešića u utorak su zatresla još dva. Prvi se dogodio oko 17 sati, a drugi oko 19.15 sati.

Nakon jučerašnjeg potresa područje Zaprešića danas su zatresla još dva. Prvi se dogodio oko 17 sati, a drugi oko 19.15 sati.

Tlo u Jablanovcu ponovno je zadrhtalo danas u 17.06 sati, kilometar sjeveroistočno od Zaprešića i 13 kilometara sjeverozapadno od Zagreba na dubini od 10 kilometara. Magnituda potresa bila je 2.3 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je III. stupnja MCS ljestvice, zbog čega su ga osjetili stanovnici Jablanovca, Bistre, Zaprešića, Brdovca, Svete Nedjelje, okolnih mjesta te dijela grada Zagreba. Ovaj potres nešto je slabijeg intenziteta od jučerašnjeg koji je bio IV. stupnja po Mercalliju i 2.7 po Richteru.

Drugi potres iste jačine kao jučerašnji - 2.7 po Richteru

Drugi današnji potres dogodio se u 19.16 sati. "Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su još jedan umjeren potres s epicentrom kod Pušće, oko 20 km sjeverozapadno od Zagreba. Magnituda potresa iznosila je 2.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je III - IV stupnja MCS ljesatvice. Potres su, kao i prethodni, osjetili građani Pušće, Jablanovca, Bistre, Zaprešića, Brdovca i okolnih mjesta, te sjeverozapadnog dijela grada Zagreba", izvijestili su iz Seizmološke službe RH.

"Sad prije par minuta opet mi je podrhtavala soba i slabo se čuo zvuk komode i kutnog namještaja", rekla nam je čitateljica Gordana. Kako nam javljaju čitatelji koji su osjetili potres, posljednje podrhtavanje tla bilo je sličnog intenziteta kao kod prvog današnjeg potresa u 17 sati. "Više nije zabavno", rekla je čitateljica iz Zaprešića.

"Osjetilo se jako i u Pušči kod Zaprešića. 3 u 2 dana.... samo da to nije predigra nečem većem", kaže Boris iz Zaprešića.

Čitatelji: "Ovo se nikad prije nije događalo"

"Opet potres pokraj Zaprešića. Radim u Westgateu i osjetilo se dosta jako", dojavio nam je čitatelj Ivan. Potres je osjetio i Josip koji je podrhtavanje tla osjetio na području Zaprešića. "Rekao bih da je bio istog intenziteta kao jučer", rekao je Josip. Čitatelj Nenad izrazio je zabrinutost zbog dvaju potresa i još nekoliko desetaka naknadnih podrhtavanja. "Ovo je već pomalo čudna situacija... u dva dana dva potresa jačeg intenziteta i jedno trideset blagih podrhtavanja... nikad prije se to nije događalo", rekao je Nenad i istaknuo kako su potresi započeli nakon početka krčenja ceste u Podsusedu.

Jeste li osjetili potres? Javite nam se na javi@vecernji.net!

>> 'Pouzdano znamo da će Zagreb pogoditi potres od 6,5 stupnjeva'

>> Potres od 3,1 stupnja udario pokraj Zagreba na dubini od 10 kilometara

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije