Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odmorište za kampere

U Rakitju se na proljeće otvara kamp s wellnessom, restoranom...

'11.09.2013., Sveta Nedelja - Gradiliste autokampa uz sljuncaru blizu mjesta Rakitje. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'
1/3
13.09.2013.
u 12:55

Kamp se nalazi osam kilometara od Zagreba, a bungalovi će biti otvoreni cijele godine

Umjesto da zaobiđu Zagreb i Zagrebačku županiju i produže put jadranske obale, kamperi će se na proljeće moći zaustaviti u novom kampu u Rakitju u Svetoj Nedjelji.

Milijun eura

Prvo je to odmorište za putnike u kamp kućicama i one sa šatorima udaljeno od Zagreba tek osam kilometara, a koje će se prostirati na 11.000 metara četvornih. Na investiciju vrijednu milijun eura odlučio se poduzetnik Krešimir Dubrović

– Procedura od ideje do početka realizacije trajala je pet godina. Sada je većina posla dovršena, izgrađena je infrastruktura i radovi idu prema planiranim rokovima, a naša namjera je kamp otvoriti u proljeće - kazao je Krešimir Dubrović.

Za sada će kamp imati 50 parcela na kojima će se gosti moći priključiti na struju. Uz to će imati restoran s vinskim podrumom i malom vinarijom za vlastitu proizvodnju vina.

Kako kaže investitor, plan je da kamp dobije četiri zvjezdice, a uz standardni sadržaj, imat će wellness i restoran te niz popratnih sportskih sadržaja, uključujući ribolov te bicikliranje stazom dužine 16 kilometara oko jezera Rakitje, Strmec i Orešje.

Rad tijekom cijele godine

– Kako bismo osigurali visok standard imat ćemo i posebnu ponudu. To će na primjer biti i kupaonica za kućne ljubimce, u restoranu će se pripremati domaći specijaliteti, a cijeli kompleks izgrađen je od ekološki prihvatljivih materijala. Namjera nam je postaviti i solarne panele za skupljanje energije - objasnio je investitor.

Iako će kamp raditi sezonski, tri bungalova, restoran, wellness, kao i zabavni park za djecu te klizalište na jezeru bit će otvoreni cijelu godinu, a u kampu će biti i zapošljavanja.

– Trebat će nam netko da radi na recepciji, u kuhinji restorana te čistačice. Za sada je namjera zaposliti deset ljudi, a onda ćemo vidjeti kako dalje, ovisno kako će se posao razvijati - dodao je Dubrović.

Komentara 1

DJ
djurdjicam
20:08 18.01.2014.

Ooodlicno! nekaj lepoga! ... da se urede te sljuncare, dosta dugo su bile ne iskoristene.. ... ;) a i reprezentaciju bi tu mogli s jestit, imali bi mira i pticice bi im pjevale, ne tam u Sveticama, u bradskoj guzvi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije